2. Juli. Siste dag i La Coruna

2. juli. Torsdag

 I dag er alle oppe ved 10-tiden og Wilhelm er først oppe i dusjen, etterfulgt av Kathrine, Karin og Erik. År alle er tilbake i båten blir det litt frokost og skipsråd. Der besluttes det blir videre seilas i dag. Kathrine og Wilhelm rusler opp i og gjør opp for reparasjonen av ankervinsjen.

12:20 er det avgang og det blir motordur de første 45 minuttene. 13:05 seiler vi for fokk og storseil rett vest, mot Isla Sisarga. Men det blir ikke seiling hele veien, for midtveis skal vi passere på nordsiden av noen grunner.  13:28 blir det en halv time med Zero, mens vinden kommer inn til nesten ren kryss. 

Motoren er litt av og på bortover, på grunn av dårlig retning og at den løyer innimellom. Gjennom sundet ved Isla Sisarga er det motor, men når vi er gjennom er det seil igjen 17:56, til vinden stilner 18:24.  Deretter blir det motor inn til Lega, en liten koselig landsby med lang molo for fiskebåter. Vi legger ut ankeret 19:45, og to minutter senere er de ankerdram. Når det er satt på avlaster på kjettingen og ARC - flagget er oppe, er jentene ferdig med middagen, baconpølser, lomper, løk og poteter.

Det er en deilig aften og det har vært relativt varmt i hele dag. Men pga. vinden har det vært litt av og på med klær. Det startet i solliv/ bar overkropp, gikk via T-skjorte, vindjakke og tilbake. Badetermometer er lagt ut, så nå, 21:15 hopper Karin ut i 19 graders vann.

I dag er Wilhelm i køya ved 23-tiden, etter at loggboken og reisebrev er skrevet, og 7 liter vann under dørken er tørket opp. I løpet av kvelden er vi blitt enige om at vi skal tidlig av gårde i morgen.

Hilsen oss på S/Y Katrina

0 kommentarer til “2. Juli. Siste dag i La Coruna”


  1. Ingen kommentarer

Skriv en kommentar