7. September

I dag våkner Wilhelm 05, og får ikke sove igjen, så 05:30 er det opp og skriver et innlegg til hjemmesiden. Det tar tid, for det blir en del knoting. Det er jo første gang han gjør det på egenhånd.
07:21 er et reisebrev sendt på e-post over satelittelefonen. Thomas får samtidig en SMS, der han blir bedt å sjekke om det ser bra ut. Svaret blir ”to tonn med bokstaver”. Jeg ringer han, og får da vite at det er litt mye tekst. Bilder kan ikke sendes på satelittelefonen, så det får komme når internett er oppe.
Når jeg prater med engelskmannen vis a vis, hører jeg Kathrine snakker i telefonen, på engelsk. Jeg skjønner med en gang at er med en på verftet. Det stemmer og hun får vite at det ikke er så lenge til vi skal til Spania og bytte ror. Han sender oss en E-mail om når og hvordan vi kommer dit.
Vi klarer å gjøre litt om bord i dag også. Katrina har fått av seg vinterklærne, sidene og bakstykket på cockpitteltet er tatt av, sprayhooden er lagt ned, alt vasket med såpe og vann og stuet bort. Taket er forlenget til over nedgangen til salongen, så nå kan det blåse inn fra alle himmelretninger under taket. Det gjør det litt mer luftig å sitte i cockpit. På pidestallen er det montert to glass/flaskeholdere, medbragt fra Oslo.
Apropos varme, så er det 50 grader i solen, 35 i skyggen og 30 nede i båten.

8-11-albufeira-001.jpg


Ved firetiden er det ut på handletur. Vi starter på Sharky’s, der vi forhører oss om hvor vi kan får godt, billig vann på 5 liters kanner. De anbefaler Luso, og han tilbyr seg å kjøpe med seg noen kanner, når han skal ut og handle etterpå.
Etter å ha helt i oss en halv liter vann, rusler vi videre og ender på Ali Super, oppe i bakken. Der inne, i kjølig luft, bruker vi en time på å finne det vi skal ha av grønnsaker, kjøtt, pålegg, knekkebrød, små vannflasker, vin, cola, etc, og det skal være mat med lite karbohydrater. Det vil si at det er mange innholdsfotegnelser som skal leses. En trillebag og to fulle bæreposer er resultatet, før vi rusler ned og rydder inn i kjøleboks og skap. Etter et glass Vinho Verde henter vi vannet på Sharky’s. Han har kjøpt noen kanner til oss, så mens de lager mat til oss, triller vi vannet om bord. Etter litt omplassering i babord cockpitbenk blir det plass til 10 av 12 kanner der.
Middagen på Sharky’s blir skinke og ostesalat med pommes frites og en flaske Vinho Verde, før vi rusler ombord og avslutter dagen med et glass rødvin/ en Harry.

Hilsen Kathrine og Wilhelm på SY Katrina

0 kommentarer til “7. September”


  1. Ingen kommentarer

Skriv en kommentar