11. September. Fredag

I dag står jeg opp og klatrer opp i cockpit, når solen kommer opp over åsen ved Castelo de Bispo 07:38. Jeg går forut i Ankerbrønnen for å sjekke topcoaten jeg la i går. Den er blitt hard, men trenger en dag til for å bli glasshard. Etterpå setter jeg meg ved PC’n, der jeg skriver dagbok og redigerer bilder.
Etter frokost 10:30, er det ut på tur og opp til Ali Super og Internetcafe, som ligger i det samme, lille senteret rett oppe i bakken. Vi begynner med internett, men det ser ut til at vi ikke skal komme på nett på Cafe. Heller ikke denne gangen kommer vi inn. Innehaveren prøve og hjelpe oss, men null i resultat på halvannen time. Jeg snakker med Thomas, men han klarer ikke å hjelpe meg over telefon.
13:40 er vi tilbake om bord og det er det lunsj, for det er ned i ankerbrønnen igjen. Der utvider jeg dre¬neringshullene litt, før jeg går ut og kutter slang¬ene helt inne ved skutesidene. Nå ren¬ner det bra ut når vi fyller i vann. men etter å ha satt på beskyttelseslokkene, renner det kanskje litt lite. Men det tror jeg vi kan leve med.
15:00 – 15:30 er to fra Tudo her og kobler op den nye ferskvanns¬pumpen. Halvannen time senere har vi igjen skikkelig trykkvann. Den nye pumpen fyller raskere opp ekspan¬sjons¬tanken og går mye roligere. Helt ferdige er de ikke blitt, for de skal settes inn en armert slange mellom pumpen og ekspansjonstanken.. De skal også prøve å skaffe en slange til bilhjul, som jeg skal lage pakning, til bruk under inspeksjonsluka i ankerbrønnen. Der lekker det inn litt vann. Etter at de har kjørt båt tilbake til verkstedet, blir det et glass Vinho Verde for å feire at pumpen er på plass.

0 kommentarer til “11. September. Fredag”


  1. Ingen kommentarer

Skriv en kommentar