2. November, Mandag i Las Palmas.

Eirik er oppe og på vei til dusjen når min klokke ringer 06:15. Jeg løser litt kryssord mens jeg venter. Kathrine kommer seg også opp, og når taxien kommer 07 blir det en vemodig avskjed, og vi takker han for de hyggelige månedene vi har hatt sammen i Albufeira og ombord. Vi vinker han av gårde når taxien forlater havnen. Ombord igjen blir vi sittende en halv times tid å prate om hvor heldige vi var som ble kjent med Linn og Eirik, hvor hyggelig vi hadde det i Albufeira og de to fine seilturene vi har hatt med Eirik.

Etter å ha sovet halvannen time til er det frokost ved 10-tiden, egg, bacon og cowboybønner, før vi begynner å jobbe med ting som mår gjøres før vi kan seile videre 22. november. Så vi får gjort følgende: tatt ned Zero, skylt og tørket den og lagt den i en seilsekk og vasket etter duen. At den har sovet en natt i lazybaggen er sikkert, for når jeg slulle pakke seilet måttebagen først gjøres ren for dueskitt.  Mens vi holder på med dette kommer det kjente forbi. det er Audhild og Sigurd, som skal kikke på byen. De ligger på svai med sin S/Y Exodus, en Fantasi 37.

På brygga vis a vis oss er det en som jobber på en båt. Jeg snakker litt med han, Jon Creuch, UK, som driver service på båter, og han kommer ombord en dag for å se på Duogenen vår. Han anbefaler oss et firma som driver med rigging, til å se hva som kan gjøres med fallet som er røket. Litt senere kommer det en fra det firmaet også på båten der Jon jobber, så han kommer og ser på saken. Han sender to mann i morgen for å se om det må gjøres noe i masten, for at fallene ikke skal slites så fort. Wilhelm er inne i akterlugaren for å se om det er noe han kan gjøre. Der er det fremdeles noe dårlig kontakter, så kabelsko blir byttet ut med lysterklemmer. For å sjekke er det bare å vente på vind for å teste. Når Audhild og Sigurd er på vei tilbake, inviterer vi dem ombord på et glass vin og potetgull, der de forteller om det de har opplevd ned hit. De seilte langs kysten av Afrika, og har ikke bare gode erfaringer med det. Inn til Casablanca var sjøen fylt med søppel og de slapp ikke inn i havnen, for der var det ombygging. De skal feire jul i Norge, for å seile til Cap Verde rett over jul.

Audhild og Sigurd på vei ut til Exodus

Ved 19 - tiden er det middag, stekt ostekjøtt med ris og brokkoli Før Wilhelm skriver loggbok og prøver å sende til Katrinablogg@seiltur.no. I dag er det tidlig til køys.
Seilerhilsen fra Anne Kathrine og Wilhelm og S/Y Katrina

3 kommentarer til “2. November, Mandag i Las Palmas.”


Skriv en kommentar