9. November. Mandag

Her lå det ikke mange båter da vi kom, men de ble jaget ut av havnen for å få plass til ARC-båteneI dag sover vi til ni. Da der det opp for å sjekke PC’n, men der kommer jeg fremdeles ikke inn på nettet. Det får bli en tur over i Ronja senere i dag.
Kathrine lager frokost, Finn Crisp med leverpostei og agurk, gulost. Te.
Etter frokost begynner jeg å jobbe.

I natt lå jeg å tenkte på hvor vi kan legge gummibåten, for den er i veien under salongbordet. Stedet vi vil prøve er nederst i forkant av babord stuerom. Dermed er det bare å få ut de to plastkassene som står der, og det går greit å få inn gummibåten. Det er litt plass over den og inn der legger vi det store storseilet, vi ikke skal bruke på en stund.
14 er jeg ferdig med den jobben og Kathrine serverer lunsj, pastasalat med skinke, salat og agurk. Etterpå rusler jeg ombort til Jan Morten i Ronja, for han kan hjelpe meg. Han bruker ikke mange minuttene på å komme inn, mens jeg får servert en øl. Han starter også en oppdatering, så jeg blir sittende der en stund å prate med dem. Men vi kommer ikke gjennom den oppdateringen, for det er ikke nok strøm igjen på PC’n. Jeg rusler over i Katrina, for å gjøre det der, men det går ikke. PC’n finner ikke antennen, så jeg rusler tilbake til Ronja, og snakker med  Jan Morten, som skal komme over til oss senere.

Midt i denne klynga ligger vi….. på brygge Q …..I høyre billedkant, til høyre for cabincruiseren ser dere vårt flagg

Før det er på tide å rusle bort til regattakontoret, snakker jeg med Finn Audun. Engelskmennene sender en ny regulator ned til oss i morgen, sammen med en adressekapp vi skal bruke til å sende den defekte hjem med.
Så er det på tide å rusle bort på regattakontoret, hvor vi klokken 15 har fått time til å sjekke inn. Der er det en vind av en dame, som kjører gjennom programmet her nede, og det er ikke småtterier. Det er små møter, seminarer, middager og felles barrunder, den første allerede i kveld. Så spør hun om sikkerhetsjekk, når vi vil ha den. Før vi har svart er den satt opp i morgen klokken 11. Hun sier det er ikke noe å grue seg til. Mangler det noe på den første, så er vi kommet inn i systemet. Når de så er på brygga og ser oss, spør de om de vi er kommet noe lenger og om de kan komme ombord og se på sikkerhetsutstyret vi manglet, og hun beroliget oss med at alle får klarsignal til slutt, De skal også ha flåtedemonstrasjon og redningsaksjon.
Billetter til alle seminarer og møter får vi de meste av i naborommet, men da er det ganske rotete opp i hodene våre. hHeldigvis er det en motsatt dame, så etter en rolig gjennomgang her, får vi de fleste billettene med oss.
Fra båten hadde vi med oss dieselkannen som vi skal bort ved Marinakontoret og fylle. Dit bort går det en shuttlebuss, satt opp av ARC, og har for det meste gått tomme turer i dag. Når vi kommerut fra det siste møte, så stopper han og lurer på om han kan kjøre oss, Vi hopper inn og kjører bort til Marinakontoret, der vi fyller diesel, før han kjører oss tilbake.
Når vi er tilbake i båten fortsetter jeg å koble opp gassbryteren, der den elektriske lukkeventilen sitter i gasskassa, mens bryteren sitter i byssa. Jeg bruker ikke mer enn et kvarter på få det sammen, og bryteren slår ventilen og gassen av og på.
Vi er ikke presise på den første drinken i Sailors bar, men sammen med Lillian og Rune fra Duffen, Johnny fra Blue Voyager og Robin og svensk jente fra Robinson, får vi en hyggelig, første offisielle aften her nede.
Ved 21:30 - tiden er vi ombord igjen for å spise litt. Kathrine vet ikke hva hun vil ha, men hun får Finn Crisp med leverpostei og agurk, og med salami og egg, det hele med et glass rødvin til.
22:30 er det i seng.

0 kommentarer til “9. November. Mandag”


  1. Ingen kommentarer

Skriv en kommentar