10. November. Tirsdag.

Barry sjekker riggen

Jeg våkner allerede ved 02-tiden og sovner ikke igjen, så er det opp 03 og skrive dagbok for de siste dagene.
Været i siste har ikke vært så veldig fint for solbadere, men det er ikke det vi seilere tenker så mye på nå. Her går det mye tid til småpusling, så det er akkurat passe vær. Ja, innimellom kommer det også må regnbyger, som vi sier ja takk til, for de er bare forfriskiende, Og når det blir det for varmt mellom bygene, tar vi likevell med oss vannslangen, går på fordekket og væter oss.
Ved firetiden sovner jeg igjen, og så sover vi begge til 08.

Da er det opp, for i dag skal det være den store sjekkedagen ombord i Katrina. Dermed er det bare å forberede seg. Vi har så vidt tid til litt mat, Finn Crisp med leverpostei og agurk, smør og gulost + te/ kaffe. Jan Morten er en tur ombord og fikser antennen, så den virker igjen. Nå kan vi lese e-mail, nyheter og skrive reisebrev. Tenk dere, vi har vært uten internett i to dager, nå som det er så mye småting å skrive om.
Jeg snakker med Olav, som legger ut henter satelittelefonen.
10:30 kommer Bill Peach fra ARC-kontoret for å ha en sikkerhetssjekk, noe vi har gruet oss litt til. Det hele tar en times tid, og da går han gjennom  båten fra baugen til hekken. Det er jo noe han etter hvert kommer frem til at vi mangler, men det meste er småtterier. Det som skal skaffe oss mest hodebry er et fast montert ekstra sett med lanterner, som har sitt eget opplegg med kabler osv.
Når han er ferdig kommer Berry, som sjekker riggen. Det ble gjort før vi dro fra Oslo, men det kan jo ha skjedd noe på veien ned. Men heller ikke han finner noe som må utbedres med en gang. Han kommer med noen anbefalinger, som å sette inn splinter i stedet for ringer og stripse alle sjakler så de ikke skrur seg opp. De vikstigste er ble stripset før vi dro fra Oslo.
Men en ting synes han vi burde se på. Øvre Saling bør dyttes litt oppover, så wirens vinkel på den blir den samme under og over salingshornet. Kjøper vi noen klemmer, så vil han klatre opp og gjøre jobben for oss.

Barry sjekker riggenBarry sjekker riggen

11:30 kan vi slappe av.
Men så er det ut og kjøpe noen småting som klemmer til øvre saling, reflekstape, baufilblader, sprayhood til vestene, klemme for gjennomføring av kabel, før vi får minibussen bort og fyller opp 8,27 liter diesel på kannen. På turen tilbake blir vi satt av ved restaurant Pier 19, der vi spiser en bedre lunsj. Mens venter på hver vår type salat og vårruller, hvitvin/ øl, snakker jeg med Thomas hos Navy. Han kan skaffe en LED tricolor på dagen. Han forteller også at han har kommet over en sort boks hos Furuno. den sendes til Furuno Norge, så til han og videre til meg. Men han rekker det ikke til vi skal dra fra Las Palmas, så den sender han med noen som skal til St Lucia før jul.
Etter å ha sett på hva de har i butikken her nede ringer jeg Wictor, som med en gang tilbyr seg å montere den når han kommer ned. Da er det bare å ringe og bestille en. Da snakker jeg med Gunnar, som ikke helt vet om den kan sendes uten MVA. Jeg ber han gjøre som Tradee Sales og jeg skal sende han en e-mail med adressen vår.
Ved 17-tiden er vi tilbake ombord, der jeg sender en e-post til Navy Høvik og bestiller en LED Tricolor og sender med adresse så de jkan fakturer den eks mva.
18:45 er det sendt penger til Olav, for satelittelefon og til Pantaenius for videre forsikring. Etter det overtar Kathrine PC’n, for å lese nyheter i avisene. Det er ikke lett nå til dags å være uten nyheter ombord. Ved 20-tiden begynner hun på middagen, mens jeg setter meg og skriver dagbok/ reisebrev.
Senere på kvelden, jeg er ikke i seng før ved totiden, får jeg sendt noen reisebrev til hjemmesiden, så i morgen er jeg nok à jour

3 kommentarer til “10. November. Tirsdag.”


Skriv en kommentar