12. November. Onsdag

 Pent par på tur

Den store seminardagen.

Her ble seminarene holdt

I dag er det opp når vi våkner klokken åtte.

Litt av en seilklubb, med eget badebassengKathrine og Robin diskuterer første seminar

Sally Ann snakket så fort at bildet ble utydelig10 er vi borte på yachtklubben der seminarene holdes, og det er fire vi skal gjennom. Hadde ikke så lyst til å gå, men gjorde det av plikt og det angrer vi ikke på. Det begynte med at Sally Ann, hun  som sjekket oss inn. Hun gjennomgår på en måte som fenger alle om alt som har med mat ombord å gjøre, hva som er praktisk, hva som er godt, hva som holder på turen, hvordan det skal lagres, hvordan forbruket beregnes, hvordan en pakker, hva en må drikke for ikke å dehydrere, ja så mye at en lurer på om vi må proviantere på nytt. Det gikk også på hva en gjør dersom fryser/ kjøler klikker og hva en gjør med tomme vannflasker.
Mr Tibbs i aksjonHer et Tibbs CVNestemann er Chris Tibbs som snakker om sikkerhet ombord. Han har seilt jorden rundt tre ganger og krysset Atlanteren over 20, før han utdannet seg til meteorolog. Ned andre ord han hadde greie på hva ha snakket om og han hadde vært ute for det meste.
Jerry, the rigger, som jeg har omtalt som Barry på hjemmesiden vår, er tredje mann ut og snakker om rigg. På en morsom måte kommer han frem til at han vi ha 63 minutter av vår tid på veien over, for da er vi mye sikrere på at riggen holder. Hver dag skal alle ombord bruke tre minutter til å sjekke om det er brudd i vant og stag og om sjaklene sitter som de skal. Tre minutter hver dag er ikke mye, men det kan være avgjørende på om riggen holder eller ikke. For hvert avsnitt han avslutter kommer det helt naturlig, tre minutter hver dag for å sjekke det vi kan av riggen.
Til sutt er det Chris som er tilbake og snakker om vær og vind over. Her er det mye som kan skje, men det sikreste er å seile sydover for å møte passaten. Da gjelder det ikke å seile vestover for tidlig, kanskje helt ned til Kap Verdeøyene, så langt at smøret smelter.

Denne sto utstilt ved inngangen
Ved 14-tiden er det over, og det er ingen som angrer over å ha vært der. Da rusler vi opp i byen for å finne en Sparbutikk med knekkebrød, og det er ikke langt unna. Den butikken tømmer vi for Vasa Runde Original og Vollkorn Knäckebrot fra Hamburg, som er laget av rug.
Singer, død i Norge, men lever i beste velgående her Slitne er vi ombord igjen ved 16-tiden, og det er på tide med lunsj. Kathrine setter sammen en salat med skinke og ost.
Så skal vi i gang med å gjøre noen småting, men TTT, ting tar tid. Under leting etter noe verktøy ser vi at det lekker litt olje fra en kanne vi har med oss, så det må det ryddes opp i. Samtidig, for ente gang, blr ddrt stuet om i styrbord stuerom, og denne gang kaster vi ut en stor plastkasse. Den passet ikke inn i rommets form der den sto, og formen på det som var oppe passet ikke inn heller. Dermed ble det litt romsligere der nede i bunnen.
Middag ved 20-tiden, resten av lasagnen med salat til.
Så leser Kathrine, mens jeg sitter ved PC’n.

1 kommentar til “12. November. Onsdag”


Skriv en kommentar