1. desember. Tirsdag

Wictor på vakt fra 22 i går til 03 i dag. Wilhelm overtar og står til 07:30 alene. Da kommer Bjørg opp og holder han med selskap. Ved 03:30-tiden er det noe som ryker i festet av fokka på spribommen, Wictor purres og Wilhelm går på fordekket. Der er det en masse tau og stropper som holder fokka inntil bommen, så det tar en halv times tid å få jobben gjort i lyset fra hodelykt. Det er fullmåne, men det hjelper godt med lykten i tillegg. Vi vurderer stadig å sette gennakeren, men når vi nå gjør rundt 7 knop, lar vi den ligge under dekk for å spare den til lite vind.  

Klokken 10 overlater vi cockpiten til damene, mens Wictor køyer og Wilhelm gjør litt kontorarbeid. I dag går ikke månen ned i havet før 07:45, og solen står ikke opp før 08:41 Den siste timen blir det aldri helt mørkt, stjernene lyser og det er lys himmel i øst. I dag gjør vi en feil, vi setter ikke gennakeren. Vi gjør jo over 6 knop på morgenen, og mener den gir for lite i forhold til arbeidet som må utføres. Dermed blir den første kjedelige dagen, mange timer med 3 - 4 knops fart.

Wictor fant den første. Den var helt stiv etter at de hadde ligget og stekt seg i solen, en søt liten flyvefisk, som ble tatt bilder av i alle vinkler som finnes. Det har nok vært flere på dekket i løpet av turen, for det ligger fiskeskjell flere steder. I dag så vi en seilbåt, ca 3 nautiske unna. De rotet en masse med seil, og da vi kalte de opp på VHF’n, fik vi høre at de ville sydover for å få mere vind, mens vi fortsetter mot St Lucia. Men solen går ned 19:45, og nattevaktene begynner. Rett etterpå er damene i køya.
Hilsen 4 på SY Katrina Wilhelm

0 kommentarer til “1. desember. Tirsdag”


  1. Ingen kommentarer

Skriv en kommentar