2. desember. Onsdag

På siste del av nattevakten, i lyset fra en imponerende stjernehimmel og fullmåne, setter vi gennakeren og 06:05 står den perfekt. En halv time senere er vinden dreid, så vi må få satt som en spinnaker.  Også det går greit. Nå lenser vi for babord halser med kurs rett mot St Lucia og farten er 5 - 6 knop. Når den er oppe henter Wictior soveposen og sovner i cockpit. Bjørg og Kathrine er oppe ved 08-tiden, og i dag varter byssa opp med egg og bacon til frokost. Det smaker alltid godt etter en nattevakt.

 I dag skal vi ha fisk til middag, så Wictor har hengt ut snøre og sluk, så får vi vente og se. Plutselig blir det stille ombord. Duogenen har stanset. Vi kikker bakover og der henger det en grønn del av en not i propellen. Wictor trekker dougenen opp, og får løsnet og kastet trålbiten. Alt ser ok ut, men i det han senker den i vannet igjen, oppdager han at røret fra generatoren og ned til propellen er løs. Han sliter for å få det hele opp igjen. Det viser seg at det er de to skruene som holder røret på plass, som har falt ut. Men Katrina har et assortert delelager, så vi finner to som passer. Ikke skruer, men to pinneskruer, som brukes til å feste blokker nede ved masten. De skrues på plass med sprengskiver,  og sikres med strips.

 Vi er halvveis i dag klokken 13:30, og da serverer byssa Champis og kanapeer med stor høytidelighet. Neste mål blir 3/4 over. Ellers har Wictor begynt på et av forsettene sine underveis. Han skal trene litt hver dag, så han begynte etter ni med benløft og situps på fordekket. I dag er det nok en dag med varm middag, og byssa varter opp med ravioli med ekstra pasta og ost på og etterpå begynner nattevaktene, Nå har vi seilt 1514 nautiske, vi har igjen 1293 og med den farten vi har klokken 20:00 er vi fremme 13. desember
Hilsen oss på SY Katrina
Wilhelm

2 kommentarer til “2. desember. Onsdag”


Skriv en kommentar