10. Desember. Torsdag

Så er det i gang med nye nattevakter, og det blir de samme som sist natt. Alt går fredelig for seg til solen kommer opp 10:05. Ja da, den kommer i dag også. Litt før klokken ti har vi en squall bak oss til babord, som ser ut til å gå klar av oss, men noen minutter senere kommer den over oss i sin fulle prakt. Først regn, så vind, som endte i en ufrivillig rolig jibb og en broach. Midt under det hele hentet Wictor såpe, for å få vasket seg litt, men etter at vi hadde jobbet med broachen i silregn, så var det slutt på vann fra ovan. Men våte var vi i de tre plaggene og flytevesten vi hadde på oss. Men det var bra det kom en squall, form vinden holder seg litt etterpå. Før hadde vi 6,5 knops fart, etterpå rundt åtte. Det gjør at vi kanskje kommer frem i morgen ettermiddag. Ja da, vinden holder den, så siste døgn har vi satt rekord med 167 nautiske utseilte og med toppnotering på 10,8 knops fart på det meste. Nå klokken 17 GMT seiler vi platt lens nesten rett mot Rodney Bay, og det er 170 nautiske igjen. Da blir det som Camilla skriver, vi kommer først, så det er vi som kan stå med norske flagg og ta imot dere, som kommer for å bade med oss i julen.

Tilbake til dagen i dag. Etter det første squallet kom neste sjokket litt før klokken 11. Wilhelm står til rors og kikker ned i le til styrbord, og der dukker det opp et lasteskip på snaue 600 fot, rett inn mot siden vår. Heldig vis så har vi god fart unna med oss, så den går 0,35 nautiske bak oss. Vinden minker ikke, tvert i mot. Så først 13:15, så 14:10 rever vi og fortsetter videre med 7 - 8 knop. Og så på toppen av det hele, 14:10 oppdager vi en seilbåt akterut til styrbord, som tre timer senere ligger akterut til babord. Er det en av ARC-båtene, så tør de ikke seile platt lens som oss.

Lurer på hvordan det blir når vi møter andre mennesker i morgen ettermiddag? 17:00 I dag har byssejentene lagt ned arbeidet, håper det bare er en pause, for de serverer ikke varm middag for første gang på turen. De redder seg med at Wictor har med seg Real Turmat, som de og Wictor spiser, mens Wilhelm smører seg noen Rugsprø.

Nå nærmer det nå seg slutten av turen, så kan redaksjonen komme med noen kommentarer. De første dagene var ikke særlig morsomme, for da herjet sjøsyken. Det å sitte under dekk å skrive noen få ord var en plage. Men så fikk vi plaster bak ørene og bånd rundt håndleddene, så var det ok. På midten var det litt problemer med å finne noe ¨å skrive om, for dagene var ganske like, bortsett fra squallene da. Den siste uken har vært et mareritt igjen, for nå går det ikke an å skrive mer enn noen setninger og svetten siler, så en må på dekk og få ned temperaturen. Har noen av dere prøvd å sitte inne i en badstue, vært i skrivemodus og fått det ned på tastaturet. Finn en badstue med stor fuktighet og sett temperaturen på 35 grader og prøv. Men dere må også ha med inn et bord, som beveger seg slik at det er umulig å sette curseren der den skal være. Men morro har det vært, og ordentlig hyggelig at så mange har fulgt oss i to uker og seks dager når vi går over mål. Selv om vi nå kanskje ikke skriver hver dag, så er det bare å fortsette å komme med kommentarer, og gjerne spørsmål. så skal vi svare så langt vettet klarer. Finner vi en skikkelig internett linje, skal vi legge ut bilder fra turen over.
Hilsen oss på SY Katrina.
PS: Vi skal skrive litt i morgen også, inntil romen tar oss.
 

4 kommentarer til “10. Desember. Torsdag”


Skriv en kommentar