15. Januar. Fredag

I natt har jeg sovet godt mellom 23 og 06. Da våkner jeg og blir liggende å se på at det blir brått dagslys, like brått som solen gikk ned i havet vest for oss, 19:24, i går kveld.

06:50 hører jeg Thias ligger nede og pludrer, så jeg lister med ned og henter PC’n for å skrive gårdagens reisebrev.
07:45 er alle våkne og Kathrine murrer litt for vi ikke er av gårde allerede. Men 08 surrer motoren rundt og vi slipper bøya.
Motoren er i gang i 40 minutter, til vi er klar av sydspissen på St. Lucia og vinden kommer. Farten for seil til å begynne med ligger igjen mellom 4 og 5 knop.
Plutselig ser jeg flyvefisk, og det kommer så mange etter hvert at Jacob og Nicoline fryder seg over å se de fly over vannet. Men det går ikke mange minuttene til før Kathrine oppdager delfiner, mange delfiner og alle stormer på baugen for å se på, der de snor seg opp av og ned i vannet et kvarters tid, før alter tilbake til det normale.
Det er 35 nautiske fra Soufriere og ned til Wallilabou, dit vi skal, og når vi var halvveis over, der Atlanterhavet sender inn vind og bølger, cruiser vi i mellom 6 og 7 knop. Kathrine og jeg ble minnet om hvordan vi hadde det over havet.  Fartssøkningen gjorde at vi kom frem allerede halv fire, mot beregnet ankomst mellom 17 og 18.
Om det var fattigsli i Soufriere, så var det enda mer her. Ytterst i bukta ble vi møtt av nye ”guider” i båter, men her brukte de årer, ikke 75-hestere, og de var fornøyde med halv betaling mot Soufriere, for å fortøye. Hvordan de bor vet vi ikke enda, for vi ser bare kullisene fra filmen fra sjøen. Men det er ikke bare han med fortøyningene som kommer. Fire, fem andre små båter kommer ut til oss og tilbyr oss ”smykker”, kokosnøtter, frukt og grønt. For ikke at de skal få oss i vrangstrupen, kjøper vi noen smykker, litt frukt og grønt.
Etter ankerdram er det ut i vannet for å få litt kjøling, for her er det bare 26,5 grader i vannet. Det gjør at vi ”fryser” litt når vi kom om bord igjen, for Katrina ligger i skyggen.
Kathrine og Nicoline er på land og sjekker inn i det nye Landet, St. Vincent and the Grenadines. Her betales det 175 EC for båt og voksent mannskap + 20 for å ligge i bøya. Da kan vi seile rund her i en måned.
Før mørket senker seg over bukten, finner Olav frem fiskestenger, så barna får prøvet fiskelykken uten hell.
Middag ved 19-tiden, stekte pølser i ris og løk med godt krydder.
Før vi er i seng ved 22-tiden, ser barna og Olav på en del av Pirates of The Caribean II
Hilsen syv fornøyde på S/Y Katrina

4 kommentarer til “15. Januar. Fredag”


Skriv en kommentar