18.Januar. Mandag

I natt er jeg våken ved 05-tiden. Det regner, mye er fuktig rundt meg, og jeg ser at Jacob kan falle ned fra benken. I det jeg skal legge han lengre inn, faller han ned. Jeg strekker ut venstre arm og tar i mot han.

Resultat: strekk i venstre skulder, som gjør så vondt at jeg får tårer i øynene. Christine våknet av at han datt ned og kommer opp og hjelper til. Etterpå pendler hun skulderen min, som blir litt bedre. Jeg blir liggende våken en times tid, før alle sover til 08.

Nå er jeg kommet inn på nett for en stakket stund, men det er nok for dårlig til å sende bilder, men jeg kan jo svare på noen av spørsmålene til Wictor. Når det gjelder fortøyninger, så har vi brukt det vi er blitt tilbudt. I Soufriere kan en ankre, men bare mellom 18 og 06, og Mellom Pitonene er det ikke lov å ankre pga. koraller. Her i Wallilabou tok vi den bøyen vi ble tilbudt, 20 EC pr natt, gratis hvis vi spiser på restauranten innenfor, som eier bøyene.

Barna spør hvorfor flyvefiskene flyr og ikke er som andre fisker? Og så lurer vi på forskjellen mellom gekko og firfirsle?
Når sola kommer ordentlig opp og mye er tørret ut igjen skal vi videre. Målet er ikke langt unna, Blue Lagoon, helt syd på St. Vincent, beregnet til 3 – 4 timers tur.
10:10 starter vi motoren og tjue minutter senere er vi under veis for motor. Det blåser ikke så mye til å begynne med, og når vi etter en halv time for motor kommer ut i vind, kommer den rett i mot. Derfor blir det motor til vi ligger i bøye i Blue Lagoon 12:30. Da kommer ankerdrammen fort på opp i cockpit.
Under veis i dag fikk Nicoline litt føling med bølgene og to ganger matet hun krabbene. Men etter en stund på fordekket er hun ok igjen. Vi får også servert frokost, rugsprø med smør og godt pålegg
Resten av dagen går med til litt lekselesing og mye bading. Olav og jeg er en tur i land, for å sjekke hva som er der inne. Vi finner en marina med noen skrøpelige brygger. Når vi går på de virker det som om vi har vært på fylla, så ustøtt er det å gå. Men vi kommer oss inn på land, der vi finner et lite hotell i tilknytning til Marinaen, og en liten butikk, hvor vi kjøper peanøtter og egg.
På veien ut passerer vi toalettet med dusjer, så jeg går rett inn og blir tømt og får vekk saltet fra kroppen. Deilig.
Etter at barna er ferdig med skole for dagen er det middag, kutt, eller stekt kjøttdeig med oppkuttet potet og løk og mye godt krydder.
Han som loste oss inn til bøyen i går, kommer tilbake og tar betaling for bøyen, 40 EC$, og spør når vi skal dra. Ved 9 -10-tiden i morgen svarer vi, og får da vite et det er høyvann mellom 06 og 08:30. Da må vi tidlig opp i morgen.
Men de er slitsomt å være til sjøs, så mens Christine og barna ser på Anny, dupper jeg av i cockpit. Etter filmen er klokken blitt 22, så vi køyer.
I morgen skal vi til Friendship Bay, syd på Bequia.

1 kommentar til “18.Januar. Mandag”


Skriv en kommentar