02. Februar. Tirsdag

Nok en dag med full vigør i båten begynner klokken syv med morgenbad og etterfølgende frokost, som vanlig egg, bacon og tomatbønner.

I dag er det Paradise Beach, på veien mot Hillsborough, sammen med Fly Desiree, som står på programmet. Ved 10-tiden setter jeg, på to turer, familien Kvernberg i land og rett etterpå kommer Kjerland også. Sammen tar de en taxi de to kilometerne bort. Det er en nydelig strand som ligger i le, der de kan bade og snorkle.
Vi gamle blir ikke med, for vi blir hentet av Junie klokken to. Før det sitter jeg og skriver på PC, uten å få sendt noe, og jeg tar noen telefoner til Norge.
Halv to er vi i land, leverer tøy til vask og kjøper vann. Presis klokken 14 kommer Junie, men uten bil. Han ber oss vente noen minutter, så går det i orden. Da kommer det en buss, en mini - van, som vi sitter på inn til Hillsborough. Vi blir satt av ved imigtration, og skal møte Junie der etterpå.
Vi har med bensinkannen, for å fylle mer bensin til påhengeren, så når vi er klarert ut, rusler jeg opp for å fylle den. Mens jeg fyller kommer skranglekassa til Junie inn for å fylle, og rett etterpå Kathrine også. Når alt er fylt er det inn i bilen, der søsteren hans også er, og vi blir kjørt litt rundt for å få kjøpt fløte og lebepomade.
På veien tilbake til Tyrrel Bay er vi innom på Paradise Beach og prater med Christine og Line. Gutta er på tur til en bar for å snakke med en bekjent av Stein Olav.
Når vi kommer til stranden der gummibåten ligger, er Kathrine og sjekker om tøyet er ferdig, men det er ikke begynt på. De har ikke vann på vaskeriet i dag. Da er det bare å rusle bort til det andre vaskeriet, der de har vann, men mye å gjøre. De lover ferdig i dag.
Etter at fløte og mat er satt om bord i Katrina, er det inn igjen for å spise middag, på den restauranten med det skrå gulvet, på sjøsiden av veien.  På en kullgrill av kuletypen griller vertinnen kylling rett vedd siden av bordet vi sitter ved og nyter en drink. Mens hun griller hilser hun på alle som kjører forbi. Forholdene på øya er ikke større enn at alle kjenner alle. Hun griller litt annerledes enn vi gjør det, for her tilsettes det ikke noe, før kjøttet er nesten ferdig grillet. Da krydrer hun med salt, pepper og en egenlaget krydderblanding, før det legges på tallerkener med pasta og grønnsaker. Den engelske damen vi traff der sist og anbefalte maten, hadde helt rett, det smakte nydelig, så godt at jeg spiser hele fire kyllinglår.
Før maten er ferdig, kommer Line og Iver i taxi, mens de andre går tilbake, og før vi er ferdige med å spise kommer de også. De overtar våre plasser, og bestiller kylling de også.
Line og Stein Olav har bryllupsdag i dag, så når vi tar med oss Thias om bord, får de barnefri og kjører bort på Pizzarestauranten og får seg litt tid alene.
Etter hvert er jeg en tur og henter vasket tøy og to turer inne og henter Olav, Christine og fire barn, og om bord setter de seg til rette og ser på Peter Pan på DVD, mens vi andre sitter og prater i cockpit, med en øl i hånden.
Line og Stein Olav kommer etter middagen sin for å hente barna, men det blir en øl på dem også, før de ved 22-tiden kjører noen få meter over til Fly Desiree. Dermed blir det ro i Katrina ved halv ellevetiden, rett etter at månen er kommet opp i øst.

2 kommentarer til “02. Februar. Tirsdag”


Skriv en kommentar