24. April. Lørdag

I natt er vi begge oppe en tur ved 03-tiden.
07 er det blir lyst, jeg våkner og står opp. I natt har jeg for første gang opplevd mygg om bord, og det har resultert i fem røde merker på veggen i lugaren forut.


Etter noen peanøtter og vann, begynner jeg å telle hva vi har igjen av mat til hjemturen. Når Erik kommer seg opp en stund etter meg, liker han seg når han hører hvor mange bokser med makrell i tomat vi har om bord. Det er det beste han vet og noe han ikke får i Portugal.
Svenskene jeg traff i går, Linda og Jesper Rasmussen, skal reise i dag, så klokken 10 er det frokost på Café Ole og jeg bader på H2O på veien bort. Men det blir ikke så mye mat med en gang. Strømmen er tatt i hele området, så vi må vente. Eirik og jeg deler en cola, mens Jesper er borte i butikken og kjøper bagetter til dem. Når han er tilbake går det ikke mange minuttene før strømmen er tilbake, og da bestiller vi mat. Jeg tar en croissant med ost og skinke, pluss en kopp te.
Etter at svenskene er reist, er det om bord å jobbe. Vi starter på dekk, der vi tar ned trekket rundt fokka, setter opp Code-0 med skjøter og det hele og gjør stormfokka klar på kutterstaget, og vi fyller vann på tankene før det blir dusj fra vannslangen på brygga. Eirik har fyllt gummibåten med luft og vi setter på påhengeren, før han tar seg en tur rundt i havnen for å se hvordan den ser ut fra sjøsiden.
Jeg har også snakket med Hella på Odin, som ligger på St. Martin med flere andre norske båter. Hun reiser hjem før vi kommer, men gleder seg til å følge alle de norske båtene nordover.  Hun skal være landcrew i Oslo. alle skal sende dagens posisjon til henne klokken 12, så får vi en liste tilbake fra henne noen timer sener med alle posisjonene.Eirik kjører mat
Det har vært en del vannpauser innimellom, og ved 15-tiden er det bort for å spise lunsj på Bread and Basket, cheeseburger og en cola. Før vi går om bord i Katrina igjen, er det bort i det lille supermarkedet, der vi kjøper mat, koteletter, kyllingpølser, oster, salami, kruttsterk dressing til Eirik, rum, cola, agurk, pasta, peanøtter, vann i 1,5 og 5 litre og 625 EC$ betaler vi.
Det går greit å få det stablet bort, for de fleste rommene vi har hatt mat i før er tomme. Nå oppdager vi hvor varmt det er om bord, for mens jeg jobber blir bena på bermudashortsen helt våte av svette. Under dekk er det 33,1 grader.
Og Kathrine, tro det eller ei, jeg har ikke spist is i dag.Eirik handler med en “Rasta Fari”
Vi har planlagt litt fremover. I morgen skal vi tøffe ut til Pigeon Island, der vi skal vaske resten av båten under, Eirik skal på toppene og vi vil spise middag der ute. Mandag sjekker vi ut og seiler nordover og har Guadeloupe som et mål.

1 kommentar til “24. April. Lørdag”


Skriv en kommentar