Vi er gjennom Caledonian og Crinan Kanalene

Vi er gjennom kanalsystemene og har blitt løftet opp og senket ned i en mengde sluser. Tilsammen 42 (29 i Caledonian og 13 i Crinan).  Det har vært mye spennende og “grønn” natur, og seilturen på Lochness  var slett ikke så verst. Flere timer i 6-8kn med skyene langt ned i fjellsidene. Vi så ikke sjøormen Nessi, men det er mye blest og turisme lagt rundt dette fenomet så vi kunne ikke unngå å ta del av henne.

Vi har hatt nett- og dataproblemer og har derfor ikke vært så flittige på bloggen som vi hadde håpet på gjennom dette spennende område. Jane og Bill har vært til stor glede og nytte i forhold til lokalkunnskap om Skottland og vi har hatt en hyggelig uke sammen.

Etter Inverness overnattet vi i henholdsvis Dochgarrach, Fort Augustus, Gairlochy før vi forlot Caledonian Canalen etter å ha blitt sluset ned 30-50 høydemeter ved Corpach og overnattet ute i de Skotske fjorder i Dunstaffnage. Dit seilte vi ut via (fjorden) Loch Linnhe og fant en stor men overfyldt marina og en god restaurrant hvor vi inntok et nydelig Fish & Chips måltid. Ja, for dere som griner på nesen nå! Dette er en nydelig rett når den blir servert fra et godt kjøkken og med fersk fisk.

Etter mye motvind, strøm og …vær…, via Oban, kom vi i går kveld til innløpet av Crinan kanalen. Her ble vi igjen løftet opp og tilbragte natten i en rolig å fin havn uten tidevannsforskjell. Her som så mange andre steder traff vi hyggelige seilere som enten var på vei øst eller vestover. Vi har forøvrig truffet mange svenske båter og noen norske deriblant Kamci fra Molde.  I dag traff vi en svensk båt Geronimo med Lena og Kjell som vi nok kommer til å se mer til. De skal samme vei som oss….

Nå ligger vi i Ardrishaig og vil hvis været er greit i morgen, seile sørover til en Arron (en øy) og til byen Loch Ranza hvor det etter “boka” skal være et destilleri … som vi skal besøke.

Vi har det aldeles fortreffelig ombord og hilser til alle dere som har gitt oss så mange koselige tilbakemeldinger. Når vi kommer til sivilisasjonen vil vi svare litt mer til de av dere som har bedt om det. Enn så lenge får dere kose dere med disse ordene…..

Reidun & Finn

3 kommentarer til “Vi er gjennom Caledonian og Crinan Kanalene”


Skriv en kommentar