17. November. Tirsdag

Vi venter på øl i tørt vær …07 er jeg våken står opp, setter jeg meg ved kartbordet og skriver. E halv time seere står Wictor opp og gjør seg klar til en joggetur. Utstyrt med I-pod og GPS klokken min. Nå skal vi se hvor lang og hvor fort han løper.

Men når han har vært ute i 25 minutter begynner det å regne, så jeg løper opp i cockpit og setter opp de to siste sidene på cockpitteltet, for å slippe å få for mye vann inn, mens jeg tenker på “It never rains i Southern California”. Ti minutter senere kommer Wictor tilbake, kanskje sprek som en hest, men våt som en katt. Han forteller at avløpet i gatene ikke er laget for å ta i mot mye vann, for enkelte steder kunne han ha brukt svømmeføtter i stedet for joggesko. Frokost blir egg og bacion når Wictor er tørr igjen, før vi sender et reisebrev via satelittelefonen. Vi sliter litt, men etter at PC’n ble slått av og på går det greit uten andre programmer inne.

Hotellet der seminarene holdes nåParken foran Hotel Santa CatalinaParken foran Hotel Santa Catalina

I dag er det Wictors store dag med seminarer, der han er gjennom det vi var på torsdag + et om downwind sailing sammen med oss. Etter at han har gått, setter jeg inn Webastoen, som han hadde med seg nedover. På et kvarter er den på plass, og den starter når vi setter den på. Etter noen minutter kommer det varme ut av dysene, men jeg synes det er lite trøkk på luftstrømmen. Da kommer jeg på at det ligger en løs slange bak ved rorstammen, som Phillip tok av i Albufeire og ikke satte på igjen. Når den er skrudd på igjen, virker alt som det skal. Mellom to av seminarene var på var vi sammen med Wictor en tur på Spar og kjøpte noen middager. Han gikk tilbake til et seminar, mens vi tok taxi ned til båten. Vi var oppe på hotellet med seminarene og fikk med oss Downwind sailing sammen med Wictor, før vi rusler tilbake til Katrina. På veien er vi innom Sailors Bar for å få noe mot tørre struper og for å prate litt sammen om downwind. Mens vi sitter der begynner det å regne, så mye at de må rulle inn markisene, som er over de som sitter ute.

Vi venter på øl i tørt vær …… og her kommer drikkevareneIndependence of the Seas passerer ARC - båteneSå begynner det å regneSå begynner det å regne mye, så …..Alle bordene ute tømmes

Dermed må alle inn og det blir trangt inn, der alle smiler over været. Men det tar ikke slutt, så når det har roet seg litt, tusler vi hjem. Vi blir våtere og våtere ettersom vi nærmer oss båten, så når vi kommer frem er det bare trusa som er tørr. Vel ombord setter vi på varmen, lukker de lukene som står oppe og tørker opp vann som er kommet inn. Etter hvert begynner vi å tørke opp og det blir en fin lunk fra varmeren inne, dvs vi fikk inn Webasto’n i tide. Utover kvelden faller temperaturen godt under 20 grader, under tordenværet som passerer et lite stykke unna. Jeg trekker ledningen til tricoloren helt frem til masten, så i morgen er det “bare” å entre masten og legge ny ledning til tricloren inne i. Mens Wictor leser skipperboka og Kathrine lager en nydelig kyllingmiddag av kyllingbryst, salat, tomat, litt løk og poteter. Det smaker nydelig, der vi sitter i cockpit og spiser. I går kom Wictor, i dag kom regnet og i morgen kommer Bjørg. Vi er i seng før midnatt.
Seilerhilsen fra Kathrine, Wictor og Wilhelm

2 kommentarer til “17. November. Tirsdag”


Skriv en kommentar