19. November. Torsdag

19-las-palmas-023thumbnail1.jpg19-las-palmas-024thumbnail1.jpgAlle er idag oppe 08 og det blir stående frokost.
To trillevogner med mat og vann kommer 09, og vi får de ombord før det klokken……

10 er d

et sikkerhetsgjennomgang ombord, der vi er gjennom alt dom har med sikkerhet å gjøre, redningsflåte, mann over bord, Life Tag, et armbånd, som sender melding til Kartplotteren, om en faller i vannet, brann ombord og brannvarslere, grab bag, raketter og nødbluss, gjenomgang 19-las-palmas-0191.jpgav redningsvesten, som vi monterer sprayhood på, om hva alle skal sjekke i riggen hver dag, vi prøver stormseilene, snakker om hvordan VHF’n ombord virker, kutting av riggen for å få den vekk fra båten om masten faller ned, og vi fordeler arbeidsoppgaver, om vi må gå i redningsflåten.  Det tar et par timers tid, og da er det rett over på lunsjen. Damene disker opp med bagett med røkelaks og eggerøre, litt stekt kjøtt med poteter. Godt.

19-las-palmas-017thumbnail1.jpgSå er det fotografering av de norske deltagerne for Seilas. Linn Krogh Hansen fra redaksjonen er kommet nedover for å dekke starte. Hun har med det rykende ferske Seilas, som kom fra trykken i går, og blir hyggelig å lese under veis. Etterpå er hun ombord i hver enkelt båt, og begynner med oss på Q-brygga. Det er for at Wictor skal ut på tur, så så fort hun  er ferdig, reiser han, for han skal møte Nina og guttene på Playa del Inglais. Vi andre er igjen som slaver, for å gjøre Katrina enda mer klar til overfarten. Vi rydder vekk matvarene som er kommet, gjort om på fruktnettet, for å få plass til det vi har kjøpt og setter fast røret der ledningene fra masten går ned i dekket.

18 blir klokken for vi er ferdige, og da koser vi oss med en ankerdram, før damene begynner på middagen, hamburgerrygg med potet, god saus og salat. Det siste vi gjør i dag er å plassere eggene forsvarlig under dørken. Da har vi hatt nok å gjøre i dag, så det er i seng allerede 22:30 i dag.

Seilerhilsen fra oss på SY Katrina

3 kommentarer til “19. November. Torsdag”


Skriv en kommentar