De tre første dagene i 2010

Nå er det trykkeriet som ikke har klart å utføre i tide, etter en hyggelig nyttårsfeiring. I dag er det Jacob som har levert inn sine bilder til redaksjonen.

Mimmi har badet og mistet …..

01. Januar. Fredag
Jeg sover til 08. Da har Bjørg stått opp og vi setter oss på terrassen, hun koser seg med Thias, mens jeg spiller kabal. Det er ikke frokost før ved 11-tiden, et skikkelig koldtbord, etter at barna serverte iskrem ved 10-tiden.

Her  lages det koldtbord

… og vi koser oss med det

Bestepappa tør også bade..sammen med Thias og MammaNicoline og …... Frerikke elsker å hoppeMamma bader med Thias

Mange vil dele bassenget med ThiasFryser du bestepappa?Mamma sier Thias må oppMimmi får tørke han

I dag går det i Carribien tempo, vi gjør minst mulig på lengst mulig tid for å svette minst mulig, og da er det godt med det lille bassenget for å få litt avkjøling innimellom.

Nyttårshatten min sammenklemtNicoline venter på svar på Skype ….

… og koser seg når hun kommer gjennom til en venninne

Fredrikke og Felix koser seg med Tante Bjørg

Her  lages det koldtbord

… og vi koser oss med det

Ved 17-tiden er det middag, og når vi er ferdige med den er det blitt mørkt, så vi ligger over en natt til. Jeg er i seng ved midnatt, på sovesofaen i stuen, sammen med Jacob.

02. Januar. Lørdag
I natt er jeg oppe 04, for da skriker Felix. Men det er bare i drømme, så jeg kryper opp i køya igjen. Men jeg får ikke sove, så 04:45 er det opp igjen, og jeg går i kjøleskapet. Der finner jeg litt mat, som blir en skive grovbrød med saltpølse, egg og majones. Etter det går det ikke lang tid før jeg sover igjen.
08 er Bjørg oppe og jeg våkner og står opp og setter meg på terrassen og spiller kabal.
Når alle er oppe blir det frokost ved 11-tiden blir det frokost, og tante Bjørg og Christien  steker egg og bacon til alle 11.
I dag kommer det ned en del regn, og det er nesten vindstille. Eller, dvs. vinden kommer svakt fra sydvest, for båtene som ligger for anker har snudd seg. Dermed blir det godt og varmt, og når vi ikke kan bruke bassenget, så er det bare å sitte stille, som det er vi flinke til, for ikke å svette for mye.
Ut på ettermiddagen serveres det pannekaker i begge etasjer.
19 blir vi hentet av Tiger, sammen med Thomas & co, som kjører oss ned til Marinaen. Der skal vi spise på Restauranten i andre etasje sammen. Når vi kommer opp, får vi et lite sjokk, for der sitter Arne og Fred fra Lina 4. De er tilbake for å hente mannskap, en nevø av Arne. Patric har mønstret av, for han fikk tilbud om å være med Ronja noen måneder, ut i Stillehavet, og det kunne han ikke si nei til. De setter seg sammen med oss. Da kommer det frem at  Camilla jobber sammen med en venn av dem, Kai Wiese fra Fredrikstad.
Det tar tid å få mat der oppe, men heldig vis kommer den først til barna. Når den kommer så er det ,det vi får.
21:15 kommer Tiger og kjører de andre hjem, mens vi rusler om bord. Etter en liten tur inn på nettet, er det rett i køya for meg, og med ½ sovepille innabords, går det ikke mange minuttene før jeg sover godt.

03. Januar. Søndag
07:30 er det opp og inn på PC’n og rett på nett for ålese nyheter fra Norge.
09 har jeg sendt en e-post til OS, der jeg forteller at gamle minner kom frem når jeg fikk Bris i hende her på St. Lucia.
10:00 er det frokost i cockpit, før jeg leser mer på nettet.
12:35 Erik Krogh ringer og ønsker godt nytt år. Jeg spør han om han blir med på å seile Katrina hjem, noe hannskal tenke på. Jeg foreslår å ta med Gunnar. Rett etterpå sender jeg han en e-post, der jeg foreslår guttetur via Canada og Grønland med Peter og Gunnar.
I dag blir vi overrumplet av Nicoline og Olav som kom¬mer om bord for å hente oss. Alle har gått ned til Marinaen og har slår seg ned på H2O, der barna bader og de andre hygger seg med litt drikke. Vi blir med bort og får oss litt vått vi også, uten å gå i bassenget.
Olav og jeg er en tur om bord der, vi setter på det lille storseilet.Det vi skal bruke når vi seiler her i Carribien. Alle forteller at de seiler med rev, så nå slipper vi det. Men vi er litt uheldige, for vi mister spilene til det store seilet i vannet, og der blir de nok liggende. Ingen av oss skal dykke i det grisevannet, så vi får vel bestille nye når vi kommer hjem.
Mens vi holder på kommer Thomas og Felix ombord og de har med seg en tallerken med stekte båtpoteter. Da finner vi frem øl/ en box cola, til å svelge det ned med.
Tilbake på H2O begynner det å bli mørkt, så det blir oppbrudd. De andre skal gå tilbake til Cleopatra Villa. Fredrikke blir igjen, for hun skal ligge ombord hos oss i natt.
Jeg er inne på nettet og finner et svar på e-posten til OS. De lurer på om de kan benytte brevet i Bris, og om vi har bilder de kan sette inn. Jeg svarer det er ok, og legger ved to bilder fra Madeira.
VBed 22:30-tiden er det slutt for i dag.

3 kommentarer til “De tre første dagene i 2010”


Skriv en kommentar