8. Januar. Fredag

 Fredrikke og Felix bader fra seg

Ved 07-tiden er det opp og inn på PC’n. I dag blir det bare tekst på hjemmesiden, for jeg hadde ikke med apparatet i går.
Ved 08-tiden har jeg sendt en e-post til Finn, der jeg forteller at vi er på vei ut av Tyribakken og skal ha Naverfjorden som base når vi kommer hjem igjen.

09 er det frokost, før vi rydder om bord, så fem til får plass. Jeg legger klærne jeg ikke har brukt siden Madeira i en bag, og beordrer Kathrine til det samme. Dermed blir det frigjort et lite skap som Jacob kan ha klær i og en like stor hylle i Kathrines skap til Nicoline.
Litt før 12 tar vi med oss en pose med tøy og leverer på vaskeriet, en stor is, før vi klokken 12 tar imot Tiger med en ladning fra Cleopatra Villa. Thomas og Camilla kommer med bagasjen til Christine og Olav, mens resten går ned til marinaen. Jeg får sjokk når jeg ser hvor mye det er de har med seg, men jeg blir trøstet med at mye skal lagres, mens vi seiler.
Siste bilde av Fredrikke og Thomas på St Lucia

8-thomas-camila-co-reiser-002.jpgNår maten er plassert, litt i skap og mye i kjøleren, er det bort på H2O for å bade og hygge oss til Thomas & co skal reise hjem. Det blir ikke før klokken 15, for flyet er to timer forsinket. Men bassenget på H2O er stengt, så det blir litt mat og drikke på Olè i stedet. Men før de blir hentet av en venn av Tiger, får Fredrikke og Felix badet litt fra seg på H2O.
Avskjeden i Marinaen går smertefritt inntil jeg skal gi Camilla en god klem. Da knekker hun sammen og vi gråter begge noen tårer sammen. Hun vil ha oss hjem fortest mulig, hikster hun frem, og det lover vi. Kathrine bedyrer at hun skal være hjemme allrede i mai, og da roer det hele seg, og vi må love å være aktive på hjemmesiden. Ja, det var tungt å vinke farvel, og tårene kommer frem i øyekroken når jeg skriver dette og tenker på det vi har opplevd sammen her borte.  Vi følger dem i ord og tanker på reisen hjem mot kulda resten av dagen.  Om det ble tomt da tante Bjørg reiste, så ble det enda verre nå. En vegg vekk når Tanta reiste, nå forsvant de tre siste. Godt vi har fått resten av gjengen ombord.

Nå er bassenget åpent, så herrer og barn henter badetøy og tar seg en dukkert. Når Olav og jeg går tilbake til Katrina, blir barna igjen, for Hella og barna fra Odin kommer til bassenget.
Thias er kommet ombord og tester Sea Swing for første gang

Thias får mat, for første gang ombord

Måltidene går i surr i dag, lunsj blir is og cola på Olà, mens middag blir knekkebrød om bord. De er det Olav som står for.
Klokken blir fort og mørket senker seg over oss, så vi må forberede legging. Det tar litt tid å lage dobbeltseng i salongen og re opp seks køyer. Men det går og vi kan avslutte i cockpit med en night cup.

Her i salongen sover Jacob og Bestepappa

Nicoline legger seg først og sovner først, men for klokken 22 er alle i køya, så jeg sitter igjen og gjør klar noen bilder til hjemmesiden. Jeg er i seng 23, og sovner fort.

PS: på morgenen 9. januar får vi SMS om at de ikke rakk Norwegiansflyet fra London, så de blir forsinket og kommer hjem med et SAS flysom går fra London ved 14:30-tiden.


5 kommentarer til “8. Januar. Fredag”


Skriv en kommentar