Cayo Herradura

Hei igjen, Vi lovte aa komme med en liten rapport i forhold til Cayo Herradura, en liten oey nordvest for Tortuga og et par timers seilas fra Playa Caldera.dump-barlavento-015-herrequera.jpg  Joda, bukta var flott og det var ikke noe bevegelse av doenninger og selv om vinden blaaste godt over revet, var det en behagelig ankringsplass. Som dere sere er revet saa lavt at det nesten ser ut som om baatene ligger midt ute i havet. (Dessverre har reisebrevene lagt seg litt i feil rekkefoelge og det betyr at “Tortuga”  skulle ha ligget nedenfor “Cayo Herradura” og “Los Roches” etter som de to sistnevnte ble besoekt senere. Men det klarer dere…)
dump-barlavento-014-baater-bak-revet.jpg.

Det var saa grunnt og saa mange “skjaer” at her skal man gaa inn naar en ser bunnen og ikke har motlysdump-barlavento-019-innloepet-til-herrequera.jpg. dump-barlavento-022-et-godt-holdepunkt.jpg

Det var som i forrige bukt vi laa, en masse cabincruisere dump-barlavento-029-mange-slike.jpg

og den stoerste over hundre fot dump-barlavento-028-costa-brava.jpg(Costa Brava III - betegnende navn) og hvor familien ble hentet i helikopter utpaa ettermiddagen. Da var “fridagene” over og baat og manskap lettet anker og seg innover mot fastlandet.

 

 

Det er helt tydelig at her samles “fiffen” fra fastlandet dump-barlavento-027-idyllisk.jpgog det er saa langt unna at det er bare de med store og hurtiggaaende baater som velger aa komme hit. Det ser ganske saa koselig ut, ikke sant…!

 

Skal en ha ly for vaeret er dette stedet aa ankre.

Inne paa land sto det noen skur som tjente som oppholdssted for fiskere som er her ute paa fiske.dump-barlavento-026-fiskernes-sted.jpg Tilsvarende som “Sandsundvaer” var for fiskere paa Heroey for hundre aar siden. Vi fikk besoek av noen fiskere og med spoersmaal om vi hadde “drikkevarer”. Vi svarte at vi hadde vann, men det ville de ikke ha og saa dro de sin vei. Vet ikke helt om jeg ville ankret opp alene paa bukta med den toerste gjengen inne paa stranda bare noen hundre meter unna.
Vi legger ut bilder naar vi faar nettilgang sann at der kan faa se hvordan det saa ut. Bildene klarer jo dessverre ikke aa gjenskape virkeligheten, men pent var det og absolutt verdt besoeket. Vi spiste lunch og seilte videre i god tid foer det ble moerkt.
Reidun & Finn S/Y HILDE Tirsdag 24.februar 1700 lokal tid

0 kommentarer til “Cayo Herradura”


  1. Ingen kommentarer

Skriv en kommentar