Sjømonsteret i Loch Ness og Fort Augustus

sluse på sluseNoen mer folksomme enn andreJeg sitter nå på hotell Lovet Arms i Fort Augustus med et fantastisk trådløst internett, anbefalt av slusevokter Christian som ba oss hilse til Kathleen på hotellet! I kveld har vi vært på restaurant og spist den skotske nasjonalretten HAGGIS, som så vidt jeg har fått med meg er magesekken til en sau fylt med diverse innvoller. Slett ikke så verst som det høres ut til, nesten som pytt-i-panne med blodpølsesmak?!? Den så verre ut fersk i butikken med alle blodårene godt synlige utenpå en hardstappet magesekk… Severdigheter langs kanalen Augusta Vi har hatt to avslappende dager langs Caledoniakanalen, der de store høydepunktene har vært Loch Ness og sluser. Sjømonsteret glimret med sitt fravær, selv om det visstnok er en pub langs kanalen som garanterer at du ser uhyret etter å ha drukket en halv flaske whisky. Vi har såvidt smakt på den skotske whiskyen, men tydeligvis ikke drukket nok.Vi har passert 12 sluser og er på toppen av kanalen. I går kveld traff vi SY Våghals, den første langturbåten vi har truffet på vei hjem fra Carribien. Hyggelige folk og masse nyttige tips å ta med seg videre. Og ikke minst: Jentene fikk 3 nye venninner fra Ålesund på snart 7, 12 og 13 år. Aggusta Fort Augustus er et veldig hyggelig sted med gjestfrie skotter som riktignok ser ut som de har vært på Fretex hele gjengen :-) . Christian, Kåre Frode og jeg var en snarvisitt på pub i går kveld og opplevde tatoverte playboy-bunnier i dyp utringning, svigermor i lårkort skjørt og en usedvanlig dårlig klessmak, men svært inkluderende aldersmessig begge veier. Jentene i FyranTrådløst internett er definitivt mangelvare i hvertfall i denne delen av Skottland. Da gjenstår det bare å si takk for alle veldig hyggelige kommentarer, og så får både dere og vi vente i spenning på når og hvor neste mulighet for oppdatering melder seg :-)

3 kommentarer til “Sjømonsteret i Loch Ness og Fort Augustus”


  1. 1 Hanne L S

    God tur videre, det er nesten som vi er med på turen så flink du er til å holde oss alle oppdatert Tone. Vi har akkurat kommet hjem fra en tur på stranden her i San Diego. Deilig sommer vær uten at det er for varmt. Gleder meg til neste rapport. Klem fra meg til Frode og jentene også +++ Hanne

  2. 2 Grethe og Anders

    Hei Tone,
    endelig en oppdatering. Vi har ventet i spenning, men skjønte etterhvert det måtte være internettilgangen. Godt å høre at dere har hatt en fin og spennende tur så langt. Været er kanskje så som så. Her er det i hvertfall vekslende. Ha en fin tur videre og gi oss mange fine reisebeskrivelser.
    Hils til resten av gjengen og gi jentene en god klem fra bestemor og bestefar.

  3. 3 Aud-Irene og Tom

    Hei!
    Takk for trivelige reisebrev. Vi følger med dere!
    Nå er dere på kjente trakter for oss,vakkert ikke sant? Tom ble litt misunnelig når han hørte snakk om Haggis. Det ble en av hans favoritter i skottland.
    Tips fra Tom:bruk kikkerten så ser dere mye hjort.
    Vi ønkser dere en god tur videre!
    Vi hadde en kjempe fin sykkeltur i Alcase for to uker siden. Flott vær og passe slitene. Og utrolig vakkert.
    Mange hilsner fra Tom og Aud-Irene

Skriv en kommentar