Spinnakerføre!

Norsk sommer Dag 5: 2. juli 2008. Risør-Mandal 5 ms ø - s/ø økende til 13 ms på ettermiddagen. 70 nm på ca 11,5 timer, inkl 2 knop medstrøm i lange perioder! Den beste dagen hittil, selv om det ble relativt store kontraster :-)

Definitivt!!Bra båt i bra vær Fikk slappet av og lest ferdig en bok før vi satte spinnakeren og det etter hvert blåste opp med påfølgende krøll under jibbing …

… bl a pga en tyngre spinnakerbom enn vi er vant med og vår “bullet proof”spinnaker med strømpe fra gamlebåten (38 fot) som strengt tatt er i minste laget for den båten vi har nå. Vi traff tilfeldigvis langturbåten “Hilde” med Finn og Reidun Fagervik uttaskjærs utenfor Risør og slo mer eller mindre følge med dem til Mandal. De spanderte dansk “langturøl” som ankerdram før vi fikk besøk av Frodes bror, sønnen Joachim og far Øystein...men sola skinnerStille før.. Finn Fagervik fra Hilde
Klokka er 03.16. Den eneste grunnen til at jeg ikke sover er vår hjemmeside som nå fortjente å bli oppdatert siden jeg endelig er på nett. Bra nok Sten?
Langturøl fra Danmark

9 kommentarer til “Spinnakerføre!”


  1. 1 Sten fra Tempest

    Jøsses! Dette er jo veldig bra Tone! Gøy å lese, god tur over dammen, så treffes vi etter Biscay. Eller kanskje midt utpå der? Ser dykk ein blodtrimma 36 som fyker forbi får dykk prøve eit oppkall på Tempest ;-)

  2. 2 Mette Kjølstad

    Hei!God tur!Je skar følge med dekk på turen!Tom je har tatt båtførerbeviset/prøva.Var på en ukes seiltur i 1980.Helt fra Son til Strømstad og tilbake..Kos dekk!Mette :o)

  3. 3 Arne

    Hei alle sammen!

    Ser dere har kommet vel avgårde og er kanskje allerede godt utpå nordsjøen. Prøvde å få tak i dere under avreisehelgen via SMS, men dere hadde sikkert passert Vallø før vi kom ned dit:)

    Uansett så ønsker vi dere en fin tur og lykke til på reisen.

    Vi setter seil på mandag. Det blir Anholt og Skagen i år. Tar sikkert turen over til Norge og opp langs norskekysten før nok et herrrrlig:(( arbeidsår starter.

    Hanne og Arne

  4. 4 Terje

    Hei !
    Veldig artig å følge med på bloggen deres. Det ser ut til at dere har fått en kanon start. Jeg drar avgårde med barna den 10. Da er forhåpentligvis båten på vannet igjen. Ønsker dere god tur videre.
    Snakkes

  5. 5 Jan Gunnar

    Hei!
    Gøy å se at dere har kommet dere avgårde. Er nå på jobb med 12 grader, regn og ganske trist vær. Etter 14 dg seiling i Kroatia med 30 grader i luft og vann, så var det ganske deilig og komme hjem til “normal” norsk sommer. Veiva funker veldig bra og ser fin ut etter ett år der nede. Spørs om den noen gang kommer hjem. Ha en fortsatt god tur.
    JG

  6. 6 Hanne L S

    Heisann

    For meg som sitter så langt borte er det kjempe artig og følge med på turen deres. Fortsett skrivingen Tone, det er artig lesing. Håper Tor Eirik og jeg samt mamma får til en tur til Karibien i februar. Håper dere får noen fine dager i Kristiansand

    Hanne

  7. 7 Elisabeth

    Håper dere har hatt en fin seilas - ser fram til nye innlegg! I sommerNorge er det nå ganske fint, etter en uke med masse variasjon i været for oss som er på Hurumlandet. Hanna og Håkon har debutert alene i Bønna (jolla) og det endte i alle fall ikke med at de gikk rundt. Ha en fortsatt godt tur og klem til alle fire. E+T+H+H

  8. 8 Hege

    Hei på dere. fint å lese at dere har kommet så godt i gang,synd med fingeren til Frode,men, men noe svinn må dere tåle…. det kan komme mer:)
    Vi starter ferien i dag og turen går til Femunds marka og kanoen ligger klar, så vi får håpe på lite regn og lite mygg.

    Ha en fortsatt godt tur
    Mange klemmer Henning og Hege

  9. 9 Gitte Cecilie Langaas Kihl

    Fortsatt GOD TUR fra alle oss 4 på Rena

    Hele familien er igjen samlet etter noen måneder med mann i utlendighet. Godt er det, for nå ligger Hansen vår og rykker i linene på Holmen. De to mannfolka i eierduoen gjør oss seilklare i dag og den ene familien drar ut på tur i kveld før vi overtar i neste uke. Da skal vi slappe av frem til begynnelsen av august - og godt er det etter en stri tørn i vår.

    Vi følger med dere, og hvem vet, kanskje trenger dere mannskap akkurat når det passer neste vår :)

    Masse gode klemmer!

Skriv en kommentar