Nordsjøen. Delfiner og oljeplattformer!

Lekne delfiner i baugen
Vi dro fra Lindesnes med retning Skottland 4. juli 23.30 etter en grundig sjekk av værvarselet for de neste dagene. Marius & co fulgte oss utover i motorbåt på flatt vann etter noen dager med østlig kuling. Vi dro på NW vindretning og nærmest vindstille. Det var en fantasisk overfart som endte i Peterhead i Skottland etter 46 timer på sjøen.

Delfiner!! 5. juli: Nordsjøen kl 14.40 5 ms NW Sol og flatt hav. Barna våknet 12.45 etter å ha sovet i 12 timer. Etter 15 timer på sjøen ligger vi rett syd for Revet med kurs 270 grader rett vest. Kl 23.00 1,5 ms SW, stikk motsatt av værmelding. Fantastisk dag. Barna fordrev tiden med Yatzy, lesing og dagbokskriving og “tonights movie” via pc på kvelden hadde det helt strålende. Vi spiste standsmessig svinefilet med ett glass vin til middag. Lina og jeg spilte yatzy på fordekket kl 21.30 etter at Elma hadde sovnet kl 18.30. Veldig uvanlige leggetider om dagen. Vi voksne deler på nattevakter, så vi må nok prøve å komme tilbake til en litt mer normal døgnrytme etter hvert alle mann.. 
Christian bader i 14 graders vannForty-feltetDagbokskriving
 Etter natt nr 2 på sjøen våknet vi til oljeplattformer! Ganske spesielt. Visste du at de er bygget for å tåle 20 meter høye bølger? Etter hvert dukket det opp delfiner som lekte foran ved baugen og på siden av båten. Delfinene drev med synkronsvømming rundt båten i timesvis. Barna syntes det var utrolig morsomt og Elma var veldig opptatt av at vi måtte legge ut bilder på hjemmesiden så Casandra kunne se dem. Christian telte rundt 30 delfiner samtidig. Christian tok et lynbad i 14 graders vann. Elma styrmannslærlingNeppe hverdagskost i NordsjøenYatzy på fordekket En annen norsk langturbåt Tom B tok oss igjen midt i Nordsjøen (dvs høyere turtall på motoren..). Vi kalte opp Peterhead harbour radio og ba om clearance kl 22.30 i litt dønninger og med litt mer vind enn tidligere på turen. Solnedgang i NordsjøenPeterhead i sikteVi var gode og mette etter en gedigen spaghettigryte et par timer før ankomst. Etter ca 270 nm på havet tok det ikke lang tid før både barna og vi sloknet og drømte om delfiner, riktignok etter litt masing om å gå på lekeplassen umiddelbart etter at båten var fortøyd!!   

1 kommentar til “Nordsjøen. Delfiner og oljeplattformer!”


  1. 1 Casandra og Casper

    Hei Elma og Lina!
    Kjempemorsomt at dere legger ut bilder så vi kan se hvor fint dere har det!
    Så utrolig spennende med delfiner!! =) Vi har ikke sett noen delfiner, men nettopp kommet hjem fra båtferie hvor vi blant annet fisket krabber i Grebbestad. Moro!

    Vi tenker masse på dere, og savner dere skikkelig! Håper dere fortsetter å vise oss bilder og skrive om hva dere gjør.

    Gigastore klemmer fra Casandra og Casper.

Skriv en kommentar