Dogn 3 pa havet

Etter en natt med nærmest vindstille blåser det tredje dag 4-5 ms ØSØ. Vi går 230 grader sydover i 5,5 knop båtfart med spinnakeren som en blå ballong i baugen. Vaktordningen begynner å sette seg. Første nattevakt er fra 23-03, andre vakt fra 03-07 og tredje vakt fra 07-11. Det betyr at vi kan sove fra 23-07 hver tredje natt. Det er ren luksus å ha Lars med som mannskap!! Glad i å seile, hyggelig, morsom, flink til å lage mat og glad i barn. Hva mer kan man ønske seg?!? Det er strålende sol og 24,2 grader i vannet, men litt for mye bølger til å bade. Det blir i stedet saltvannsbad i cockpit, ferskvann på spruteflaske og vaskeklut. Barna hørte på Danny og den store fasanjakten på lydbok som de har fått låne av Isak. Vi dumpet oppi et slektstreff (30-40 stk) for snøftende gråspettede delfiner. Roen har senket seg over Mango og alle har det bra! Vinden løyer igjen på ettermiddagen og Lina mener hun kan ro like fort som vi seiler.. På kvelden oppdager vi stålspon på dekk. Ikke bra. Bolten som fester bommen i masta må byttes igjen. Kanskje Seldén har noe å lære.. Vi har heldigvis ekstra bolt ombord. Tredje natt på havet er det også lite vind. 2,5-6 ms ØNØ gir en båtfart med spridde seil på 4-5,5 knop. Vi har justert kursen til 207 grader i et forsøk på å komme klar av et område med enda mindre vind vest for oss.

2 kommentarer til “Dogn 3 pa havet”


  1. 1 Grethe og Anders

    Hei på dere. Så fint det er å kunne følge med dere og det er veldig godt å høre at det så langt har gått greit, men jeg forstår jentene som kanskje etterhvert forstår hva det vil si å være 3 uker på båten uten å se land. De må nok få lov å sture litt innimellom, men de forstår nok etterhvert at det ikke nytter å være sur, men at det beste er å stå på og se positivt på ting. Håper været fortsatt vil være på deres side og at ferden videre blir god. Her hjemme er vinteren kommet for alvor. Ca 10 cm snø, noen få kaldegrader og klart fint vær. Vi har så vidt startet på juleforberedelser, litt rydding og vasking. Kakabaksten starter neste uke. Lykke til videre og hils til alle. Klem fra mamma

  2. 2 Simen

    Hallå alle sammen, Stilig å følge med. Kunne selvsagt ikke tenkt å være med her jeg sitter med grunnvannet flytende rundt anklene og hele ” kåken” ser ut som 2 verdenskrig har startet på nytt… akkuratt hos meg!. Det høresi alle fall fantastisk ut å være på havet langt fra alle utfordringer som livet byr på her :-)
    Lykke til på videre, stå på

    vi snakkes!!

    mvh, Simen (med de enorme skoá)

Skriv en kommentar