18. Juli, Søby på Ærø, siste stopp før Tyskland

Vi gikk fra Havn i Juelsminde i dag kl. 07:30 med kurs mot Arø. De første 3 timene måtte vi bruke motor da vinden sto rett i mot fra vest. Etter at vi hadde passert Fredericia og Lillebelt satte vi seil og hadde god driv mot Søby. Vi ankom havnen kl. 17:00 etter 63 nm.Søby er et lite sted med et skipsverk og mekanisk verksted som dominerer havnen. Vi må innrømme at vi ikke har brukt noe tid på utforske stedet. Vi har bestemt at vi skal gå tidlig i morgen for å begynne på Kielkanalen. Vi ønsker å stoppe i  byen Rendsburg, som ligger et stykke inn i kanale. Turen gjennom Danmark har vært en opptur, mange koselige steder og vi har truffet mange hyggelige mennesker.

100718-023.JPG          100718-024.JPG

Havnen i Søby, i bakrunn ser en fergen som går til fastlandet

Elise og Daniel har funnet rytmen ombord og de har vært flinke til finne på ting. De leser, skriver, lytter på lydbøker samt litt pc jobbing. De har startet på en “Power Point” presentasjon av turen. Vi har hatt en rolig kveld i båten. Vi ser nå frem til å komme videre på andre siden av kanalen. 

100718-026.JPG

Elise og Daniel er spente på hva som møter dem i Tyskland.

3 kommentarer til “18. Juli, Søby på Ærø, siste stopp før Tyskland”


 1. 1 Kikke og Per Aage

  Hei på dere!
  Vi er nå tilbake fra en ukes uforglemmelig tur på “flåtefiske” i Bremanger, og har nå oppdatert oss på turen deres.Det er meget underholdene lesing, og skipperen slutter aldri å overaske. Marit! Gled deg til du finner torsketungene og gammelseien, for de er nok gjemt et sted. Jammen godt at proviantsjefen er tolmodig.
  God tur videre, vi venter spent på neste brev.

 2. 2 sonja og jan-ivar

  hei på dere. nå har vi nettopp fått besøk av Anne-Grete og Jan-Helge…vi håper på noen fine dager sammen med dem, og deres familie…Jan Ivar begynner å egne til blåkvetia i morgen…skal gå på Tromsøflaket i slutten av mnd.

  været er ikke det beste, men vi får ta det som det kommer…i grunn ganske flott vær, siden vi slipper å ha shorts på oss…og solkrem ikke er et problem..
  vi har sett på bilder og lest om dere, og vi misunner dere…kommer til å følge med på deres ferd videre..

  ha en fortsatt fin tur…klem fra oss på Ballstad.

 3. 3 Kikke og Per Aage

  Gratulerer med gode nyheter. Takk for meldingen. Gleder oss på deres vegne.

Skriv en kommentar