28. Juli, ankommet Dunkerque i Frankrike

Underveis snakker en med en del seilere og båtfolk. Der får vi mye nyttige opplysninger og mens andre ting en må bare finne ut av selv. Vi har fått råd om hva skal passe oss for og hva som er vanskelig og osv. Her er det masse forskjellige myter som er ute å går. Seilerne her nede har veldig respekt for Nordsjøen og vi syntes det høres skummelt ut å krysse den Engelske kanalen. Alt dette stemmer nok, men det er ofte basert på andres oppfatning av en situasjon. Skipperen har alltid vært nysgjerrig på det som kan bli en utfordring.

Mange vi snakket med både Danske, Nederlanske og ikke minst Tyske seilere, sa ofte at Frankrike var et vanskelig land å reise innom. Vi hørte blandt annet at i Frankrike var de veldig konservative snakket dårlig engelsk og kunne være arrogante i sin opptreden. Vi vurderte et lite øyeblikk å reise direkte over kanalen fra Belgia.

Kl 21:15 gikk vi fra havnen i Belgia sammen med Fanteliv med kurs mot Dunkerque i Frankrike. Etter å stampet i motvind og bølger samt gått over grunt hav, ankom vi havnen kl. 00:10 og 15 nm. Inne i havnen, ble vi møtt av vakt som gjorde tegn på at vi skulle gå videre innover. Han snakket ikke mye engelsk, men han var høflig og hjelpsom og fikk begge båtene trygt inn i båsen. Vi ble enig om at vi skulle utforske byen litt dagen derpå.

dunkerque-005.JPG

                              Frokost på Rikaros 

Barna fant hverandre, så vi endte opp med at vi hadde fem barn, som overnattet hos oss. Det var veldig trivelig for alle parter. Da vi  i morges gikk innom havnekontoret for å betale, ble vi møtt av et service vennlig personale som snakket godt engelsk.

dunkerque-008.JPG          dunkerque-010.JPG

Byen hadde en blanding av ny og gammel bebyggelse. Vi så bygninger som hadde kulehull og sår fra 2. verdenskrig.

Det var trivelig å gå rundt i området, så vi bestemte oss for en liten “lunsj”. Vi ble da servert av en blid kelner, som snakket engelsk og gav god service.

dunkerque-017.JPG          dunkerque-019.JPG

Da vi igjen kom ned i havnen, ble skipperen stående å snakke med et tysk par, som lå der med sin båt. Da de hørte om reisruten, kom han med gode råd om Portugal og om hva vi burde kjøpe. Det endte med at han kom og overrekte en flaske portvin til oss. Da var ikke skipperen sein med å servere det edleste han hadde ombord. Det var tørrfiske fra Lofoten, så etter litt banking med en hammer, var fisken omgjordt til en lekker og utsøkt rett. Det tyske paret var veldig nysgjerrig på hva som foregikk. Så da skipperen ville servere dette, bedyret de at de ikke var noen fiske elskere. De var allikevel høflig og tok til å ta en liten bit. Derimot vi tre gutta, Petter, Nils Petter og skipperen satt på dekk i solen og nøt denne spesielle og utsøkte rett. Da vi etter en stund endelig ankom et fabelaktig ostebord, satt det tre karer og luktet som noen våte hunder.

Vi har hatt en fin dag her i Frankrike, men i morgen går ferden over den beryktete Engelske kanal.

1 kommentar til “28. Juli, ankommet Dunkerque i Frankrike”


  1. 1 Tom Gabielsen

    Hei
    Dette kommer kanskje for sent, men et tips ifbm. kryssing av kanalen fra Dunkirk er å holde seg nord for et rektangel der fergetrafikken går. Dere finner koordinatene i Reeds.

    Lykke til

Skriv en kommentar