24. november, rolig dag i Atlanteren

Siste døgn har vi bare seilt ca.105 nm.av totalt ca. 381 nm. Siste døgn bærer preg av lite vind og i morges døde vinden nesten helt ut og vi ble drivende i 3 kn fart. Det var varmt og solen skinte fra klar himmel, sjøen lå rolig og glitret i solen. Vi tok ned seilene og bevilget oss et bad. Det var deilig og varmt vann på rundt 24 gr. C. Elise og Daniel syntes det var en fin avbrekk fra skoletimen.
Elise og Daniel var ivrig på å fiske litt igjen, så de slapp snøre ut igjen på formiddagen. Det tok en to til tre timer dro Elise stolt opp en gullmakrell på 1,5 kg. Da var middagen sikret igjen og stangen måtte få hvile litt. Vi tar ikke mer opp, en det vi greier å spise i løpet av et par dager. Begrensingen er plass i kjøleren så tidlig på turen.
Vi har kommet godt inn i rytmen og tiden går forbausende fort. Vi får oppdatering fra land hvordan vi og de andre båtene ligger i an i teten. Det er både morsomt og underholdene å formidle dette over VHF.Foreløpig ligger de norske båtene ikke lenger unna en at vi kan nåes på VHF. Årsaken er at de fleste norske båtene bruker Frivind, som gir værmelding og til å rute dem fremover mot St. Lucia. Han har god oversikt over kommende værbilde og kommer med kurs justering vær dag. Vi har god erfaring med dette og får med det ingen overraskelser. Vi har nå fått beskjed å gå på et nytt WP, som ligger mer mot vest. Vi håper med det å komme bedre i posisjon for de kommende vinder.
Ingen av oss har hatt sjøsyke, så alt er vel ombord med Skipper og hans Crew. (Desverre er det vanskelig å sende med bilder, da det fort blir for tungt å sende, disse vil bli lagt inn i ettertid.)

3 kommentarer til “24. november, rolig dag i Atlanteren”


  1. 1 Rolf og Sissel

    Det er flott å kunne følge båtenes framdrift på linken du sendte. Hva er navnet på båten til Ellefsen og Århus?

    Dere er i bra driv, men skulle kanskje vært nærmere Afrika der det blåser god medvind, men det ville kanskje vært en god omvei. Vanskelig å se på et verdenskart…

    Humøret er på topp, skjønner jeg. Fortsett med det!

    Rolf

  2. 2 Ove S

    Hei. Nå har jeg brukt denne uken på jobb, for å lese hele bloggen (dvs har hatt det litt rolig :-) ) venter i spenning på neste innlegg.

  3. 3 Morten

    Heia Rikaros fra oss på Nyber’n. Dette er spennende som bare det. Det er notert at dere fisker og bader, og i tillegg så er skuta lastet med proviant nok til å fore Beijings befolkning…?? Det er bare på E-18 at det er flaut å ligge først i køen… uansett nyt turen alle sammen. Vi andre som sitter landfast i minus 10 kan bare drømme. Alt godt for turen, avansement og været ønskes. Morten

Skriv en kommentar