8. April, flott på de Britiske Jomfruøyene, BVI

BVI består av mange flotte øyer, som ligger tett på hverandre. Det er ikke langt mellom øyene, det er som å seile i stor norsk fjord. Da vi ankom Spanish Town, traff vi blandt annet på den svenske båten Ellen. De skulle dagen etter reise hjem for en periode. Skipperen inviterte dem til en norsk grillfest på Rikaros. Vi fikk med Sprelsk og Fanteliv til å bidra ombord. Det ble nok en hyggelig aften med venner.
Det er mye charter båter i området og litt mer fart på strandbarene. Området bærer preg av at det er dollaren som er gjelder. Det er dyrere her en hva vi er vant med lengere syd. Men en er ikke nødt til å gå ut, det er plenty av steder som kan ankre opp og bare nyte hvite strender og rolig tempo. Vi har på en måte kommet inn i en ferie modus her på Jomfuøyene. Båtene seg imellom snakker oftere og oftere om Atlanterhav krysset, som nå står for tur. Vi har ruslet mellom stedene og perlene her i området, dels med andre båter men også alene. Strendene er hvite og vakre, vannet er krystallklart og innbydene. Det er slik en har drømt om før vi la ut på denne turen. Livet føles helt ok.
Det er ikke de store dramatikken, som skjer ombord, men når det skjer kommer alt på en gang. Vi hadde fylt vanntankene med Karibiens dyreste vann, kr 760, for 500 l. vann. Med så dyrt vann blir en litt gnien på bruken av dette. Så for to dager siden, da vi gikk fra Cane Garden Bay til Beef Island. Hadde noe av vasken forskjøvet seg og satt på vannkranen. Varmt vannet flommet inn på benken inn i kjøleboksen og ned på dørken. Dette ble ikke oppdaget før det var pumpet ut ca. 150 l. vann som nå og skvalpet under dørken.
Skipperfruen var litt oppgitt, men trøstet med seg at vi hadde planlagt å vaske nøye under dørken i løpet av uken. Vi var i gang med å tømme skottende da det kom et hysterisk skrik fra salongen. Skipperen ante uråd og heiv seg ned for å få oversikt på situasjonen. “Kakerlakk”, skreik skipperfruen og var mildt sagt hysterisk. Det er bare to ting som kan sette henne helt ut av fatning og dette en av tingerne. Nå sto hun der med vaskebøtte og vaskefille og hadde mord i blikket. Alt som nå beveget seg, kunne vare en kakerlakk, dette gjaldt også skipperen, Elise og Daniel. Marit med vaskebøtte, vet vi fra før, er en stor risikosport. Blikket hun hadde på skipperen, var som det var blantet en kakerlakk midt mellom øyene på skipperen. Etter 3 iherdige timer var alt blåst og ingen kakerlakker ble funnet, vi avblåste dette som falsk alarm.
Et uhell kommer skjelden alene, nå oppdaget skipperen at vi hadde lite strøm og den ladet heller ikke batteriene. Vi bestemte oss å gå tilbake til Spanish Town og legges oss inn i marinaen, for å få lading. Vi kom oss inn og fikk etterhvert strøm på batteriene. Skipperen fikk koplet om, slik at båten ladet igjen. Vi trengte å få ny skillediode, noe som vi ville få tak på, når vi ankom St. Martin igjen.
Dagen etter kom Jazz, Jolly Sailor, Aries og Fanteliv inn i havnen. Det lå nå an til et lite party og den sjansen var det ingen som ønsket skulle gå fra oss.
Påfølgende dag torsdag 7. april gikk vi ut av havnen kl. 15:00 med kurs mot St. Martin. Vi skulle hente Marits søster Kirsti, og hennes to barn, Camilla og Stian. Vi hadde en skarp kryss over til St. Martin og med god hjelp av motoren ankret vi opp 8. april kl. 06:15 utenfor Philipsburg.
Nå skulle vi vaske og rydde båten før vi skulle hente dem på flyplassen lørdag kveld.

BVI 003.JPG

BVI 010.JPG

BVI 016.JPG

BVI 025.JPG

BVI 030.JPG

BVI 033.JPG

BVI 045.JPG

BVI 046.JPG

Spanish Town 625.JPG

Spanish Town 626.JPG

Spanish Town 631.JPG

Spanish Town 646.JPG

Spanish Town 648.JPG

Spanish Town 659.JPG

2 kommentarer til “8. April, flott på de Britiske Jomfruøyene, BVI”


  1. 1 anne grethe deila

    Enig med deg Marit, kakerlakker er ekkelt!
    Utrolig fine bilder, der skulle jeg gjerne bada sammen dere Elise og Daniel, klem tante

  2. 2 Kari-Anne

    Flotte bilder og Bjarne ser særdeles fornøyd ut. Er det før eller etter kakerlakkvarselet? Nydelige badebilder. Gleder meg til vi kommer opp til det området neste år :)

Skriv en kommentar