27. Mai, Kommunikasjons problem hos Rikaros

Det har gått smått siste døgn, kun 123 nm, i hele dag har vi motorseilet mot WP som ligger NØ for oss. Hastigheten har ligget mellom 4,5- 5,2 kn og har i skrivende stund tilbakelagt 74 nm. Vi har med det 810 nm til Kinsale i Irland. Ikke siden kapteinen prøvde seg som soloseilas har han fått føle hvordan det er å ha enveis kommunikasjon.
Vi seilte godt i natt og hadde på morgenkvisten de norske båtene bak oss. Vi bestemte oss for å gå ned på tempoet slik at vi fikk de norske båtene nærmere. De har nå passert oss og ligger noen nm foran oss. Det var da vi oppdaget at vi hadde kommunikasjons problem ombord, vi kunne høre båtene men de hørte ikke oss. Det var kun mulig å høre oss når de ikke var lengre unna en 5-6 nm. Det har kommet masse råd og vink fra de andre båtene om hva som kunne være problemet. Fanteliv og Aries har vært svært aktiv med å prøve å hjelpe til. Etter mye testing har vi kommet fram til at det er selve VHF radioen som ikke greier å sende ut på høy watt styrke. Fanteliv hadde da løsningen, de har en ekstra VHF ombord. Vi ligger nå med motor og logger 7,9 kn for å ta dem igjen før det blir mørkt. De er nå i skrivende stund ca. 30 min igjen før vi er ved dem.
Det har gått stille og rolig for seg i dag. På menyen har det vært kylling bryst og fruktcoctail til dessert. Båtene begynner å bli litt lei av motorduren og ser nå fram til å få vind i seilene igjen. Kapteinen har besluttet å ta fra sitt beste kort “Parasailor”. Vi setter det i morgen når det blir lyst.
Stemningen ombord er god og vi har ingen kommunikasjons problemer mellom oss her ombord. Kommunikasjonen går i høyest grad begge veier.
Kapteinen melder at alt står vel ombord.

1 kommentar til “27. Mai, Kommunikasjons problem hos Rikaros”


  1. 1 Arne

    Da kommer seilet Per håpet på at dere skulle bruke, han er nok fornøyd med det det tenker jeg. Hvis dere mangler vind så er det ikke mangel på det her hjemme, har blåst mellom frisk bris og sterk kuling over flere dager. Hils mannskapet og ha en forsatt fin seilas.

Skriv en kommentar