Dagen før dagen!!!!!

Nok frukt og grønt?Nettverksbygging!Siden vi har et totalt upålitelig trådløst nettverk i havna, så har vi sørget for å lage et desto bedre nettverk oppunder taket i salongen! Vi trodde vi skulle slappe av i dag etter å ha jobbet lange dager med alt som skal ordnes før avreise de siste dagene, men tok igjen grundig feil. Også i dag har vi jobbet full dag med ordning og fiksing, men er nå klare for opptil 21 dager på sjøen! Følg med på www.worldcruising.com/arc. Vi rapporterer posisjon via satelitt til ARC hver dag kl 12.00. Hvis dere går inn på fleetview, så kan dere se hvordan vi ligger an i forhold til de andre båtene. Vi kommer også til å oppdatere hjemmesiden underveis fra satelitt-telefon. Bilder må dere vente på til vi kommer frem, men vi vil forsøke å formidle dagene på havet så godt vi kan likevel! VI GLEDER OSS til overfarten og er klare som egg for KARIBIEN!!! :-) Vi er utrolig glad for å ha med oss Lars som mannskap. Han er allerede blitt en naturlig del av familien!Jeg har kjøpt ekstra Frode-rasjon med sjokolade, men ellers var all mat bestilt eller i hus fra før. Skippermøte, båtvask, klesvask, sying og festing av de siste fruktnettene, innkjøp av adventskalender, mottak av grovbrød fra brødmannen og de siste kassene med halvstekte rundstykker og grovmel fra El Corte Ingles har sannelig min hatt gjort at vi har løpt som strikkballer også denne siste dagen på land på flere uker!

Lina med oppblåst vestVærmeldingen for de neste dagene viser ca 9 ms NØ vind, som deretter skal avta noe og dreie litt ØNØ. 2 meter bølger er også helt behagelig. Det blåser vanligvis litt mer på havet enn det som er meldt, så det ligger an til en første uke akkurat passe deilig seilvind. Antakelig spinnaker eller gennakerføre. Misunnelig?!?  Vi har abonnert på vær og routingtjenesten til www.frivind.no som flere av de andre båtene har veldig god erfaring med. Det ser ut til å være en stabil middels sterk passatvind, så vi får håpe at vindretning og styrke fortsetter på samme måte til vi er trygt over på den andre siden! Med det været som nå ligger i Atlanterhavet kommer vi til å velge en sydlig rute. Vi satser på å gå ned til mellom 20.-23. breddegrad (i retning Kapp Verde øyene) før vi vender vestover for å få best mulig seilvind.

Vince meldte dessverre frafall av familiære årsaker for et par dager siden, men vi skal fint klare å komme oss over på egen hånd med 3 voksne ombord. Det er flere andre båter som seiler double-handed (2 voksne) også, selv med barn i båten, så det skal gå helt greit. Vi prøver nå å se fordelene med å være bare 3 voksne, og har fint klart å stable Vinces lugar bortimot full med seil og mat. Vi har proviantert for å være 6 mennesker i båten og ikke 5 som vi nå blir, så det er ingen fare for hungersnød om bord :-)

Da gjenstår det bare å si: Vi høres på havet!!

7 kommentarer til “Dagen før dagen!!!!!”


  1. 1 Hanne LS

    Kjempegod tur til dere alle. Jeg fant ARC siden i dag og vil følge med. Fint bilde av Elma og Lina der forresten. Håper det går greit med ett mannskap mindre og at dere holder dere raske og friske. Frode jeg hører du sliter litt med ett vondt kne.

    Kjempe klem fra
    Hanne og gjengen.

  2. 2 Christian

    Ha en riktig god tur over til Karibien. Christian.

  3. 3 Bård

    Ha en strålende overfart, og ta godt vare på Lars, kompisen min…

  4. 4 Terje & Marianne

    Hei alle sammen.

    Det blir spennede å følge dere fra soffakroken. Imponerende blogg!

    De beste ønsker for en fin overfart!

    Hilsen fra Marianne & Terje

  5. 5 Tonje

    Jøss, trenger dere mannskap??
    Jeg er selvfølgelig klar. Er tålmodig, har fremdeles god balanse og fin tyngde i kroppen så jeg fungerer bra som motvekt på ripa. :))
    Ellers har jeg ikke så mye å tilføre bortsett fra at jeg kan smøre noen sandwich til den som til enhver tid sitter til rors. Kan også dra noen vitser og synge noen sanger slik at humør og motivasjon holdes oppe. Har også fått høre tidligere at jeg er veldig flink til å passe på at skipper alltid har en iskald ” håndbayer” tilgjengelig. Slike ting er også viktig. Over dammen kommer vi jo uansett :))
    Baggen er ferdigpakket i tilfelle positivt svar.

    Stor klem Tonje :-)

  6. 6 Marie

    Hei Tone m/familie….
    Bevare meg vel så mye styr dere har hatt for Atlanterhavsturen!
    Det er jamen ikke noen latmannstur…..men dere ser ut til å ha
    alt under kontroll. Jeg ante ikke at det var så mye som måtte ordnes og være i orden….nå er jo også jeg tidenes landkrabbe.
    Snart er det julebord i LADV - spørs om det blir så vellykket som det i fjor på Dyna - du og Halvor lagde jo det fantastiske programmet! Ønsker dere en flott tur uten uhell….er spent på hvordan det går! Klem fra Marie

  7. 7 Emilie

    Hei Lina

    skal du få julekalender i år?
    Hanna skal ta med en gave til deg Fra meg
    Koster det mye å ringe deg?
    Jeg ville gjerne vert med Hanna.
    Forresten de Norske vant på grand prix junjor
    EN SUPER DUPER KLEM FRA BESTE VENNEN DIN EMILIE
    GOD JUL ALLE 4.

Skriv en kommentar