2. August, landet med i motvind

Vi startet etter en god frokost kl. 13:00 fra Brighton Marina. Vinden sto fra SV og var midt i mot så her var alternativet motor om en skulle rekke målet med de strømforholdene vi må ta hensyn til. Det er litt uvant at en ikke kan starte når en er klar. I stedet må en studere tabeller og finne det mest gunstige tidspunktet å gå på. Skulle en bomme her, vil turen kunne bli veldig lang. Detter er nok landet med mye motvind, men vi er fornøyd så lenge vi ser solen og temperaturen er sånn passe..

Vi har i dag er det fire uker siden vi forlot havnen i Åsgårdstrand. Tiden har gått veldig fort og opplevelsene og inntrykkende er mange og vi har gått inn. Det er vanskelig å bestemme seg for noen favoritt plasser den siste måneden. Men holder kanskje en knapp på Anholdt i Danmark og ikke minst Vlieland i Nederland.
Vlieland har alt av hva en skulle ønsker seg, en liten koselig by med masse restauranter, flott badestrender, fint bryggeanlegg og mye mer. Stor anbefaling fra oss voksne ombord.

Før vi startet å gå hadde vi en helt spesiell dag på ombord i båten. Elise og Daniel satt som tente lys i salongen da Marit høytidig erklærte skolestart på SY Rikaros. Hun holdt en fin innledning om hvordan det ville bli det året som vi nå går inn i. Stemningen var til å ta og føle på, så skipperen fant tidspunktet riktig å si noen velvalgt ord. Han fant seg selv stående midt i salongen, med store armbevegelser om alt hva de skulle lære å oppleve. Øyne til Elise og Daniel var nå store og helt vidåpen, mens de betraktet seremonien som nå var på gang. Skipperen var veldig fornøyd med innledningen da de håpefulle erklærte at Sissel Berit og Stian var mye “kulere”. Vi kom fort ned på bakkenivå eller dørken som det heter ombord og skjønte at vi har en stor og krevende rolle å fylle. Den første timen gikk på repetere litt forskjellig om de landene vi hadde vært innom. Avsluttet så med litt med engelske gloser. Dette skal de nå praktisere når vi skal ut å handle.
Marit og skipperen har blitt enig om en fordelig om hva vi skal undervise i, og det er basert på hva vi føler vi kanskje behersker best. Marit tar seg av norsk, språk, historie og kommunikasjon, mens skipperen tar ansvar for realfag, geografi og alt annet som naturlig skulle falle innunder dette.

Turen mot “Isle Of Wight” gikk som planlagt og bestemte at vi skulle gå inn til Cowes. Da vi og Fanteliv kom til innseilingen til Cowes lå det så mange seilbåter som vi aldri hadde sett før i våken tilstand. Det foregår en regatta i området. Det var musikk og et kjempeshow på land. Vi var forberedt på dette og rådet vi hadde fått, var at vi skulle gå videre innover fjorden. Der fikk vi bryggeplass “longside” med Fanteliv på utsiden. Vi la til ved bryggen ca. kl. 20:30 da var 46 nm tilbakelagt. Sjøtemperaturen ligger nå på ca. 18 gr. C.
Dette er den dyreste havnen på vår reise til nå. Anlegget var bra, men syntes vel at prisen var ble litt stiv med kr 630,- for en natt. Skipperen fant raskt ut, at selv tomflaskene som var om bord, ikke ville gjøre noe stort bidrag på dette budsjettet.

Vi hadde en hyggelig kveld sammen med Fanteliv, det var stjerneklart og barna hadde en aktiv og trivelig kveld. De satte ut teiner og spilte kort. I morgen tirsdag skilles Fanteliv og Rikaros i noen dager. Fanteliv skal opp til Southampton for å hente og montere utstyr. Rikaros går litt mer vestover, men vi regner med å se dem snart igjen. Det har vært noen hyggelige dager.

Skolestert 002.JPG

1 kommentar til “2. August, landet med i motvind”


  1. 1 Merethe Bråthen

    Hei!
    Sikker på at ungene kommer til å få med seg lærdom som strekker seg langt utover pensum på turen deres.

    Det må være VELDIG praktisk at de går i samme klasse, men det var vel kald beregning, Bjarne? :)
    God tur videre!

    Hilsen Merethe

Skriv en kommentar