11. August, vi seiler over Biscaya

Vi har ligget i Falmouth i 2 dager, Det har vært litt vekslene vær med mye vind og regn. Marit, Elise og Daniel har i dag vært en tur i maritime museum, som de var veldig godt fornøyd med. Skipperen har gått litt rundt i “gottebutikken” for å få kjøpt inn litt mer tau og andre småting til båten. Har fått tilbakemeldinger på bloggen vår om vår motortrøbbel. Begge tipsene var om luft i diesel systemet. Vi har etter å skiftet dieselfilter, brukt ca. 200 l. diesel og kjørt motoren i ca. 40 timer. Skipperen var mer en litt usikker på at det kunne være svaret, men ingenting skulle være uprøvet. Skipperen la fra seg alt utstyret og krigs antrekket, som var tenkt til krigen mot dieseldyrene. Luftet diesel systemet nok en gang. Himmel og hav nå var det i orden, flaut enkelt. Skipperen bøyer seg i støvet og sier tusen takk for tipsene. Vi måtte få justert autopiloten og trengte litt hjelp til dette. Det ble sendt en email til Lunde Båt. De gir som vanlig god service og kom raskt tilbake med svaret vi søkte, en takk er nå oversendt. Ellers har vi ryddet båten for å gjøre den sjøklar for en overseiling.
Vi er nå fire langturbåter samlet i havnen,sammen med oss ligger Ella, Blue og HarryZ. Erik på HarryZ fylte år i dag og vi var alle invitert til kaffe og kaker ombord. Det var bakt både bløtekake og sjokoladekake pluss litt til. Så her var det mye som smakte godt.
Skipperen fant igjen fram det edleste han kunne gi bort, det var en side tørrfisk. Marit mente at en flaske vin kunne gjøre susen, da hun var litt usikker på om tørrfisken var det helt store, noe skipperen stilte seg svært undrene til. Det ble et trivelig lag og det ble diskutert avgang onsdag morgen. Tidspunktet er satt til kl 09:00 UTC eller kl.11:00 norsk tid. Leser rapporten fra frivind som ser lovene ut med nok vind til en god seilas. Vi regner å komme inn lørdag morgen til La Coruna etter 3 dager i sjøen. Vi håper å gi rapport underveis via satelitt.

Overseingen til Spania.jpg

5 kommentarer til “11. August, vi seiler over Biscaya”


  1. 1 Bjørghild

    God tur over, “take care”
    Kanskje vi kan følge dere på AIS nå ?

  2. 2 Svenn

    God tur !!!

  3. 3 Bjørn Robert

    Godt å høre at moteren er i topp form :-)
    Det er jo alfa og omega både for hømøret og ikke minst sikkerheten å ha den i orden. Ha en fortsatt fin overfart.

  4. 4 Arne

    God tur , det blir helt sikkert en flott seilas
    Arne

  5. 5 Rolf

    Da er dere ute på det store havet, kun som en prøve før det virkelige havet - Det store osean. Håper vær og vind er med dere, at dere har “laglig bør” og ikke at “hav og himmel går omtrent i ett”, som Lillebjørn Nilsen synger. Været i Vestfold er brukbart, men heller ikke mer. Det regnte i går og det er lovt regn i morra. Meteorologene mener at sommeren kommer til Sør-Norge søndag og forsvinner igjen på tirsdag. Dette er antagelser med stor grad av usikkerhet knyttet til prognosene. Ja ja, nok om det.

    Dere seiler over Biscaya med dobbeltlufta dieselsystem, litt rart kanskje at det er så viktig når man er på seiltur ;-)
    Uansett, det er veldig fint at dere har denne bloggen. Det er både interessant og hyggelig å lese reisebeskrivelsene.

Skriv en kommentar