1. Desember, 10 dager i Atlanteren

De to siste døgnene har vi seilt ca.138 nm og 80 nm, som er det dårligste distansen så langt. Totalt har vi nå tilbakelagt 1140 nm siden vi forlot Las Palmas for 10 dager siden. Det siste døgnet har vi måtte å ha gått igjennom et stillebelte. Vi valgte å gå med motor noen timer bare for å få følelsen av noe framdrift.
I dag kom det endelig litt vind og vi var raske med å få opp Parasailoren. Vi har i dag logget 8,6 kn på det meste. Vi håper at vi skal ta igjen noe av det vi har tapt de siste døgnene. Det er alltid lett i ettertid å se hva en burde ha gjort, men slik er det ikke. Det er som å sammenligne det med skihopper, når en har forlatt hoppkanten er det litt sent å tenke på at en satset litt feil. Da er det ikke bare å prøve å komme seg tilbake til hoppkanten, for å prøve igjen. Nei da må en strekke seg så langt en kan, og gjøre det beste ut av det.
Rundt båten ser det som det flyr opp flokker med småfugler, men det er flyvefisken som flyr vekk fra båten. De er faktisk litt elegante der de svever avgårde langt over 100 m. bortover. Vi har ikke prøvet å spise dem, men de er helt sikkert ok. De kan minne litt om en vanlig sild.
Når en sitter på land og tenker at de dager på sjøen må være lenge. Det går faktisk veldig fort og en finner en veldig ro ombord. Det går i lekser, litt vedlikehold, lage god mat og rett og slett nyte det vi ser og opplever. Det er fra soloppganger til solnedgang, som gir et prakfult farger over Atlanteren. Det er faktisk sjøfugler her ute som flyr lavt og elegant mellom bølgende.
Vi er nå på full fart inn i Passatvinden, vi skal gå minst et døgn til litt sydvestover før vi dreier nordvesteover igjen. Vi kommer nok igjen til å få kontakt med en del norske båter i løpet av de neste to døgnede da de alle stort sett går mot samme WP. Skipperen kan melde om noen spesielle hendelser men at alt er vel ombord.

3 kommentarer til “1. Desember, 10 dager i Atlanteren”


  1. 1 Morten

    Hei dere, Da fikk jeg egentlig svar på om ikke det blir fryktelig lange dager ombord. Forklaringen med alle de små detaljene, fargene og roen om bord gir oss andre Desember-travere et lite hint om at klokka kanskje ikke skal styre alt. Lykke til med passaten. M

  2. 2 lano2

    Det er så koselig å følge dere dag etter dag, når gradestokken her hjemme kryper ned mot 10 minus, og vinden ligger på kuling, dag etter dag. ( Mandal )
    Ser dere noen stjerner på himmelen dere kan navigere etter ? :-) :-)

  3. 3 Nils W Christensen

    Hei Bjarne Egil +++
    Fantastisk å følge dere der ute på sjøen. God tur videre
    Hilsen fra onkel og tante i Tromsø
    Kari og Nils

Skriv en kommentar