2. Desember, seiler sydvest mot Passaten

Vi har siste døgn seilt ca.119 nm og totalt ca 1259 nm. Vi fikk etterhvert vind til at vi kunne seile med Parasailor. Vi hadde bestemt oss for å seile med den om natten. Den natten var det overskyet og da blir blir så mørkt at det kan kun sammenlignes å gå inn i et lukket rom og slå av lyset. Det som kan lyse opp, er morillen i vannet. Noen gangen er det så sterkt at det ser ut som båten skjærer igjennom et flammehav. .
Utpå natten blåste det mer opp og vinden kom 90 gr. på båten. Vi fant ut at det var best å ta ned Parasailor og sette vanlige seil. Vi fikk på dekkslyset, både Marit og skipperen må fram på dekk. Det er mye krefter på gang, når en skal ha ned 156 m2 med duk. Skrekken er at den skal tvinne ser rundt riggen på en eller annen måte. Heldigvis gikk det greit å få den ned og i sekken.
Vi har hvert veldig flinke til å spare vann under overfarten. Daniel og Elise har tatt dette virkelig alvorlig og er svært kritisk når de hører vannpumpen går. Vi har ennå ikke brukt den ene vanntanken, av to på ca 250 l. Men i morges satt skipperenfruen og betraktet skipperen og hun kom med følgende kommentar. ” Om du nå får en lier varmt vann, kan du da ta og barbere deg” . Som sagt som gjort, i dag stillte skipperen nybarbert til frokost og flottet seg litt med noe godlukt.
Båten har AIS system og radar montert, skipperen setter pris på begge systemene. Radar øker tryggheten og sikkerheten, spesielt når en seiler med fulle seil om natten. En har hør om disse “Squalls” som er et område med kraftig regn og vind. Disse kan en lett se på radaren. Om dagen vil en kunne se disse visuelt, men om natten vil en ikke få noen forvarsel, om en ikke har radar. Skipperen har hørt at det kan være voldsomt, men har ikke noen personlige erfaringer før i dag.
Vi så at det var helt svart framfor oss og radaren fortalte oss at noe var på gang. Det begynte sånn litt forsiktig med å regne og blåse litt. Skipperen var raskt ute med å fortelle at dette var da ikke noe, det har nok blitt noe overdrevet. Ikke før han sagt det, satte det inn. Det var som en regnfull norsk sommer, med to unntak. Den ene er at regnet var varmt og det andre var at alt regnet fra denne norske sommeren, regner ned her på en time. Dette var verre en det skipperen hadde forestilt seg. Det kan sammenlignes med å gå inn i en vind tunnel, mens noen står og spyler på deg med en vannslanger.
Vi fikk med dette vasket både båt og hele mannskapet, som nå sto på dekk og såpet seg inn. Daniel og Elise var svært begeistret for den type dusj.
Skipperen kan ikke melde om noen spesielle hendelser utover dette, så alt er vel ombord.

2 kommentarer til “2. Desember, seiler sydvest mot Passaten”


  1. 1 Gunn Heidi Horgen Gulliksen

    Jammen godt at hygienen blir ivaretatt, om enn på en utradisjonell måte. Vi her hjemme lar håret gro, kommer du snart hjem Marit? Jeg savner deg og saksa di!! Hilsen Gunn Heidi

  2. 2 Aida

    Husk bare å vaske før det begynner å leve da!!!!!

Skriv en kommentar