28. Mai, god vind mot Irland

I dag har vi endelig vind i seilene. Rikaros seiler godt og kommer fort opp i fart. Siste døgn hadde vi seilt 130 nm og hadde 730 nm til Irland. I natt kl. 00:40 stoppet vi motoren og kunne seile mellom 7-8 kn. Vi har i skrivende stund tilbakelagt 113 nm, så dette kommer til å bli den beste døgnet så langt.
Vi har de norske båtene litt bak oss, så vi har nå revet ned for at de skal ta oss igjen i løpet av natten. Vi fikk i går kveld overlevert en VHF av Fanteliv . Overlevering var litt dramatisk men vellykket. Så nå har vi kontakt med omverden igjen.
Det er en god og humoristisk stemning mellom båtene. En båt rapporterer om tett do og beskrev hvordan han sto og måtte stake fra utsiden. En seilbåt har fått knekt en sjakkel på genoa slik at den falt i sjøen. De fikk reddet den og brukte bomløft fallet til å få opp genoan opp igjen. Vi anbefalte dem å rulle genoaen rund forstaket et par ganger for å ta av trykket på seilet og fallet.
Vi har sett hval rett på utsiden av båten det er også rapportert hval fra de andre båtene. Vi måtte kutte fiskesnøre da det hadde greid på mystisk vis å bli fast under båten. Så nå er det ikke håp om fersk mat før vi kommer inn til havn. Mannskapet har ennå ikke klaget på maten, så det tar kapteinen som et godt tegn.
Ellers går dagen med til å lese prate og lære nye knuter, Stig sitter på stor kompetanse her.
Vi håper at vi skal nå fram til målet senest på torsdag om vi ikke går direkte til Dublin, da er vi der på fredag.
Kapteinen melder alt vel ombord.

2 kommentarer til “28. Mai, god vind mot Irland”


  1. 1 Stig

    Hei Stig.
    Gratulerer så mye med dagen. Håper du får en fin dag på havet. Ha en fin dag alle sammen.
    Klem fra Bolla og barna.

  2. 2 Bjørghild

    Det høres ut som Pettersen er som poteten, kan brukes til alt, både kaptein og kokk, jeg tror det er en fin kombinasjon.
    Men en av kokkens spesialiteter, nemlig torsketunger er vel vanskelig å oppdrive ?
    Ser på http://www.wetheronline.co.uk at dere får fin vind de neste dagene.
    God tur videre, ser med glede frem til neste oppdatering !

Skriv en kommentar