Kvelden før DAGEN……

er stemningen helt elektrisk.  På typisk spansk maner, har internettsystemet i havna brutt sammen slik at skipperen har måttet trekke opp på Sailor Bar for å foreta et siste innlegg før avseilingen i morgen.

Siste uke har vært særdeles hektisk med alle oppgaver.  Det har vært jobbet døgnet rundt med å få alt på plass: en rekke forbedringer på båten er foretatt og alle nødvendige forsyninger for tre uker har vært bestilt, mottatt og stuet forsvarlig.

Men så er da også båten klar for Atlanterhavskryssingen!!  Det samme er mannskapet til de grader.  Det heter jo at “båter og mannskap råtner i havn” og følger at vi nærmer oss det punktet nå.  Og så er vi fulle av forventninger.   Hele havnen sitrer av en forventningsstemning som er meget inspirerende.

Kl 12:40 i morgen går starten for Racing klassen og kl 13:00 går den for oss i Cruising klassen.  Værmeldingen er god for den nærmeste uke.  I likhet med de fleste velger vi nok å gå rett syd et par døgn før vi etter hvert legger kursen mer mot sydvest.  Vi ligger nå på ca 28 grader nord og skal nok ned mot 22-23 grader før vi finner “the trade winds” og setter kursen sydvestover.  Slik det ser ut nå, er det mulig vi seiler de 2.800 n.mil på 18-19 dager!  Vi har mat og drikke for 26-27 dager så vi risikerer å komme frem i en noe rundere form enn ved avgang, men dette er jo et mannskap som er vant med å fremtre med litt tyngde likevel så det skal nok gå bra.

Vi er 5 stk Bavaria 42 Cruisers (4 norske og 1 dansk) som alle har samme TCF (Time Correction Factor) så her er første mann i mål den som vinner i vår lille private regatta.  Alle båtene har en brikke festet til båten som automatisk gir en oppdatering av båtens posisjon hver 6. time og det er det fullt mulig å følge med på de forskjellige båtene internet. Sjekk ut på www.worldcruising.com/arc.

Skipperen vil via satelittelefonen prøve å oppdatere bloggen noen ganger under veis, MEN det er helt klart at i de neste ukene er det SEILINGEN som har 1., 2., 3. og 4. prioritet.  Dessuten er det en del som må klaffe får å få til oppdateringen.  Men ambisjonene er der.

Over Atlanteren har Coulant en egen e-mail konto som brukes i steden for PAV’s vanlige e-mail.  Adressen er coulant@mailasail.com.  Det er hyggelig å få mails, men skriv kort og uten vedlegg ellers blir satelittelefonen bare hengende og det vil ta lang tid.  Vi får også værmeldinger, meldinger fra ARC ledelsen etc på denne mailen så vi satser på å lese mailen minst en gang pr døgn. 

Våre mobiltelefoner vil f.o.m. i morgen være uten dekning og eneste mulighet vil i så fall være å ringe oss på satelittelefonen.  Den egener seg ikke til samtaler som sådan, men kan brukes til å gi beskjeder, meldinger etc.  Det er også mulig å sende SMSer til satelittelefonen.  Nummeret er +881 622 436 803.

Med det han mener er regattenes beste besetning, er skipperen full av forventning og glede over endelig å komme av gårde.  Selv om våre regatta-ambisjoner er noe begrenset har vi satt oss en del interne målsettinger som vi har til hensikt å møte.  Men aller mest føler vi oss alle priviligerte som får oppleve dette eventyret sammen med så mange andre hyggelige seilere.

Sem futov pod kilem.

 Las Palmas, 20. november 2010.

4 kommentarer til “Kvelden før DAGEN……”


  1. 1 Simona

    Lykke til Per Andreas ! ;)
    S.

  2. 2 kjell Arne kristiansen

    Ser at dere endelig er i farta. Happy seilas, hils til Tor.
    kjell arne.

  3. 3 Lina

    Lykke til og god vind! Ser frem til videre oppdateringer.

    Lina&Tadas

  4. 4 Håkon E

    Ser dere har kommet til Cap Verde øyene. Håper alt er bra med dere.Spent på nye oppdateringer.

Skriv en kommentar