Tobago Keys

Emil i toppen av en palmeTobago Keys sett fra Mayreou1. nyttårsdag seilte vi noen få nautiske vestover til Tobago Keys for å snorkle. Dette er øyene hvor mange av de typiske karibia-bildene er tatt, og barna fikk endelig oppfylt sine drømmer fra før vi dro på langtur; å svømme med skilpadder. Vi hadde et par fantastiske dager med snorkling i naturens eget akvarium, og det ene høydepunktet avløste det andre. Fisker i alle mulige farger og en stor samling skilpadder var virkelig en opplevelse både barna og vi kommer til å huske. Håkon og jeg så en diger rokke. Elma så to iguaner på land og Thomas så hai ute på revet som omkranser bukta der vi lå på svai! Skilpadde-oddenElisabeth koser seg på Tobago KeysAlle sammen så mange skilpadder mens vi snorklet, og barna forsøkte å holde fast i skallet og ri på dem gjennom vannet. Skallet var ganske sleipt, så det var ikke så helt enkelt! Skilpaddene var helt komfortable med å svømme rundt sammen med mennesker, og det var vi som måtte styre unna da vi kom på kollisjonskurs.
Juleferien er over! Selv om det innimellom var litt overskyet og vi hadde noen voldsomme skybrudd og vindbyger, så var dette noen uforglemmelige dager. 2. Nyttårsdag startet Mango båtskole etter en lang og deilig juleferie, med to spente gjesteelever. Etter skolen dro vi igjen tilbake til stranda for å hilse på skilpaddene en siste gang før vi dro sørover igjen til Union Island for å sjekke ut fra St Vincent og Grenadinene.

6 kommentarer til “Tobago Keys”


  1. 1 Terje & Marianne

    Hei alle sammen.
    Med hensyn til vær og føre her hjemme er misunnelsesfaktoren i ferd med å sprenge skalaen!
    En forsinket nyttårshilsen fra
    Marianne & Terje

  2. 2 Grethe og Anders

    Hei på dere og Godt Nytt År til dere også.
    Det er rimelig stor forskjell på deres tilværelse og vår for tiden. Her opererer vi med nydelig vintervær og ca 20 grader minus, mens dere koser dere under palmene og i krystallklart vann og ca 30 varmegrader. Vi unner dere all kosen og hyggen dere får med dere. Bildene viser Karibia akkurat slik vi i våre forestillinger har innbilt oss at det er.
    Godt dere har tålt den lokale maten. Den er sikkert god, men kjøkkenet ser noe primitivt ut.
    Sender deg en melding på satelitt-tlf, Frode.
    Ha en fortsatt strålende tur.

  3. 3 Terje

    Hei dere, og Godt Nyttår !

    Hyggeleig å høre at dere har det fint. Sånne forhold kan vi bare drømme om. Minus 13 da jeg dro på jobb i dag, men det er solskinn, da.

  4. 4 Svenn Erik

    Hei alle på Mango og riktig godt nytt år!
    Det virker som dere klarer dere svært så bra! Her hjemme kan meldes om kaldt vær, kald børs og lite snø, så dere har virklig valgt riktig denne vinteren….

    Mange hilsener fra Svenn Erik og styret i Bavariaklubben

  5. 5 Casandra og Casper

    Hei på dere alle, og riktig godt nytt år!

    Fantastiske bilder dere deler med oss og vi skjønner godt at dette er en opplevelse for livet!! Vi har nå lest igjennom alle blogger siden sist vi var inne her, og gleder oss over masse herlig lesestoff!!
    Vi har vært preget av julestria dere nevner, og kom derfor litt for sent på at dere skulle få besøk i julen, og at vi kunne ha sendt med dem en julehilsen til dere… Men nå er hverdagen tilbake, og vi drømmer oss bort fra 5 varmegrader, gjørmete parkdress og smeltet skøyteis ved å tenke på dere! =)

    Casandra savner Elma skikkelig, og har sammen med Mathea allerede startet planleggingen av en “VelkommenHjemFest” Hun synes det var godt å se bilder av litt leksearbeide innimellom all moroa ;-)

    Vi gleder oss til å følge dere videre, og venter spent på fortsetningen. Kos dere og nyt hvert sekund “over there”! Her hjemme er alt som vanlig, bortsett fra at vi savner naboene som kom sprettende over hagegjerdet, og gleder til oss å se dere igjen til sommeren!! =)

    Klemmer fra Casandra, Casper, Sverre og Yvonne

  6. 6 Elisabeth

    Hei alle fire!

    Det er så deilig å lese om reisen deres! Legger ikke skjul på at jeg synes snorkling i turkist vann er hakket mer fristende enn kryssing av Atlanteren i sterk vind og med høye bølger…

    Jeg gleder meg til nye historier og ønsker dere et fortsatt strålende år og mange flotte oppleveleser!

    Elisabeth

Skriv en kommentar