26.Oktober,Rubicon Marina på Lanzarote

Det var deilig å ankre opp utenfor marinaen om morgenen. Det var stille og litt rått ute da vi gikk til køys. Vi passerte fyret til innseilingen kl 05:50. Det ble 278 nm på 36 timer og 20 min før vi startet motoren og gikk mot ankringsplassen. Snittfart på overfarten på 7,6 kn som vi er veldig fornøyd med. Vi gikk i løpet av formiddagen inn i marinaen.

lanzarote-002.JPG 

Seilingen gikk utmerket, selv om det var fryktelig rotete sjø, den kom fra tre retninger så vi fikk sjøsprøyt inn mot båten stadig vekk. Alt var gjennomtrukket av salt, men det ga en ok smak på knekkebrødet underveis.  Vi måtte reve ned seilene for å greie å holde stabil kurs. Svigemor har igjen funnet tilbake til den gamle formen, så nå er ikke skipperen fredet lenger. Men vi har funnet tonen og som skipperen sier er hun for tiden min yndlings svigemor. Hun har ikke vært mye på dekk under overseilingen, om årsaken er for hun ville tilvenne seg solen sakte eller spare på solkremen er skrivende stund litt usikkert. Han syntes det alltid det er trivelig å ha med svigemor, hun har mye energi og gir et frisk innslag. Han greier ikke, selv om han prøver, å la være å ta litt igjen med henne og det blir alltid fornøyelig.

lanzarote-006.JPG 

Ser at utfordringen med å sende lesebrev fra sjøen over email at enkelte ord faller ut slik at betydningen faller litt bort. Dette blir rettet når vi er i land og har nett igjen. Så det kan lønne seg å gå tilbake på disse brevene.

Nå har vi nett og vi ligger i en flott havn. Her er alt hva vi trenger for å tilfredstille alles behov. Etter Rikaros skolen bruker Elise og Daniel bruker tiden i en flott svømmebasseng. Det er foretninger, restaurant osv på stedet. Det har vært mye skryt anlegget fra de andre langturseilerne, dette er ikke overdrevet, for det er veldig bra.

lanzarote-013.JPG 

Det ligger noe norske båter langs kaien, så skipperen bruker unormalt tid på å bevege seg mellom A til B, noe skipperfruen har kommentert. Skippere må bare unnskylde de andre langturseilerne og si at de alle er unormalt pratesyke, selv om skipperen gjør sitt beste å føre korte og effektive samtaler.

På onsdag har vi bestemt å ta opp båten for å sjekke at alt er ok under vannlinjen. Det kan være greit å spyle av litt om det skulle komme noe groe på. Det er viktig at den er glatt og klar for den store seilasen. Vi skal levere inn seilet for å sy på ny UV duk på genoan.

 lanzarote-014.JPG

Ellers går dagene på snakke med de andre båtene og dele erfaringer. Vi blir nok her til fredag og seiler da direkte ned til Puerto Rico eller der i nærheten. Det begynner å fylle seg opp i havnene så vi håper å få plass.

Det føles godt å være langturseiler og det er deilig å kjenne roen trenge seg på.

lanzarote-012.JPG 

6 kommentarer til “26.Oktober,Rubicon Marina på Lanzarote”


  1. 1 Ellen

    Hei, godt å se at du har lært å føre korte effektive samtaler. (Tro det den som vil). Det kan komme godt med når Atlanteren er krysset. Ellers ser det ut til at julebordet må flyttes til Puerto Rico. Jeg skal bare ta en telefon til Ryanair, så er vi klare. Vi damene har allerede pakket bikinien, og håper skipperen er klar til å ta i mot oss alle fra Sterner.

    hilsen Ellen

  2. 2 Kirsti

    Hei, så bra at seilturen gikk fint! Hyggelig å høre at dere er ved deres gamle jeg, og erter hverander og koser dere. Så flott det så i havnen dere ligger i.

    Kos dere vidre!

    Klem Kirsti

  3. 3 Arne

    Fint å lese at dere har kommet frem. Skjønner veldig godt hvor vanskelig det må være når man prøver å holde korte og konsise samtaler man ønsker jo ikke å være uhøfelig!!

  4. 4 marion , hasse , hans-magnus og thea :-)

    Hei på dere.
    Godt å høre at dere nå er ute igjen på de syv hav - etter det uplanlagte avbrekket på turen deres - og at alt står bra til med hele mannskapet. Vi er nå i Syden - modus - reiser på lørdag og håper vi kan få til et treff med dere nede på Gran Canari. Kos dere videre i sol og varme. Vi sees.

  5. 5 Per Aage

    Hei på dere og takk for sist. Det var utrolig fint å se dere igjen,
    selv om audiensen ble allt for kort. Kunne sittet i evigheter å hørt på dere. Ser at dere alle stortrives i deres nye tilværelse, og det gleder oss alle. Endelig kommer reisebreva på rekke og rad og vi har noe å glede oss over igjen. ( måtte ty til boken av Jarle Karlsrud mens vi ventet på nye brev)
    Vi har nå for alvor begynnt å tenke på Karibien til vinteren og håper det passer for dere.
    Kos dere videre og hils.
    Kikke og Per Aage

  6. 6 Aida

    Hm… korte og effektive samtaler?? Sikker på at det er skipper`n som har vurdert :-) Som langturseiler selv må jeg bare si at jeg er imponert over snittfarta.
    God tur til Porto Rico, da bllir dere dere til den store reisen?
    Hils alle
    Klem Aida

Skriv en kommentar